Συνεργασία Κύπρου – Σλοβακίας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό

14:05 4/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Η επιθυμία για συνεργασία Κύπρου – Σλοβακίας στα πλαίσια της ανάληψης της  Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από την Κυπριακή Δημοκρατία το 2ο εξάμηνο  του 2012, επιβεβαιώθηκε σε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού,  Γιώργου Δημοσθένους με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο, Αννα  Τουρενίκοβα.

Παράλληλα αποφασίστηκε η ανανέωση του υφιστάμενου Προγράμματος  Συνεργασίας Κύπρου-Σλοβακίας

στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Επιστήμης, της  Νεολαίας και του Αθλητισμού το οποίο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2011. Το νέο    Πρόγραμμα που θα υπογραφεί τον προσεχή Δεκέμβριο, θα έχει διάρκεια μέχρι το  2015. Παράλληλα προωθείται και Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου-Σλοβακίας στον τομέα του Πολιτισμού.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στις άριστες σχέσεις των δύο χωρών και στην πληθώρα των Κύπριων φοιτητών που φοιτούν στη Σλοβακία σε κλάδους όπως η Ιατρική, η Αρχιτεκτονική και τα Οικονομικά, αλλά και σε φοιτητές από τη Σλοβακία που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Κύπρου.

Η Πρέσβειρα της Σλοβακίας εξήρε το επίπεδο των Κυπριακών Πανεπιστημίων και ανέφερε ότι οι Σλοβάκοι φοιτητές στην Κύπρο είναι απόλυτα ικανοποιημένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα