Συνεχίζουμε να ελπίζουμε για επανένωση, δηλώνει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου

16:52 9/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος προσπαθεί τη νέα χρονιά να αναστηθεί τόσο πολιτικά, όσο και οικονομικά αλλά πρέπει να πιστέψουμε στους στόχους μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα, ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας, στο Δημαρχείο της κατεχόμενης πόλης, στη Λεμεσό.

Απευθυνόμενος προς τους συμπολίτες του, ο κ. Γαλανός είπε πως τα βήματα που έγιναν μέσα στο 2013, με τη λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο τον

Ξορινό και την κοινή δήλωση με το λεγόμενο δήμαρχο Οκτάι Καγιάλπ για επιστροφή της περίκλειστης πόλης στους νόμιμους κατοίκους της, στέλνουν σημαντικά μηνύματα ότι υπάρχει η θέληση και από μια δυνατή μερίδα Τ/κ που επιθυμεί να προχωρήσει σε λύση του Κυπριακού, ανεξάρτητα από την αδιαλλαξία της Άγκυρας.

“Πρέπει να πιστέψουμε στους στόχους μας και να συνεχίσουμε, δεν έχουμε άλλη διέξοδο και πρέπει να ξεχωρίσουμε δυο πράγματα για εμάς σε αυτόν τον τόπο”, είπε, διευκρινίζοντας ότι “ένα είναι η δική μας καταγωγή και δεν χρειάζεται να αποδείξουμε σε κανέναν τις ελληνικές μας ρίζες και άλλο είναι η κρατική υπόσταση, που θέλουμε να επανενώσουμε την Κύπρο, να φέρουμε ειρήνη σε αυτόν τον τόπο, να σταματήσει η μιζέρια και τα παιδιά μας να μην βασανιστούν όπως η δική μας γενιά”.

Είναι, συνέχισε, με αυτόν το στόχο που προχωρούμε, διατηρώντας τις ρίζες μας, γιατί πάντα θα είμαστε Έλληνες της Κύπρου, αλλά το κράτος που θέλουμε να δημιουργήσουμε να είναι κράτος ειρήνης μέσα σε ευρωπαϊκά πλαίσια και πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και να σπάσουμε την τουρκική αδιαλλαξία.

Σημείωσε ότι “αν και δεν είναι εύκολο πράγμα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, αν μας δοθεί η ευκαιρία του ιστορικού συμβιβασμού – ιστορίας και γεωγραφίας – να προχωρήσουμε” και ευχήθηκε όπως του χρόνου οι Αμμοχωστιανοί γιορτάσουν τις γιορτές αυτές στην πόλη τους.

Της τελετής κοπής της βασιλόπιτας προηγήθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα