Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη

21:22 14/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Προβλήματα ηλεκττροδότησης συνεχίζει να αντιμετωπίζει το νησί της Σαντορίνης, όπου μεταφέρονται γεννήτριες και γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών, που προκάλεσε πυρκαγιά σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, σήμερα το μεσημέρι λειτούργησαν ακόμα επιπλέον πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του σταθμού παραγωγής στη Θήρα, συνολικής ισχύος περίπου 11.5

MW, αυξάνοντας τη διαθέσιμη ισχύ του σταθμού, στα 22 MW.

Στο λιμάνι του νησιού έφτασαν επίσης το αρματαγωγό «Χίος» και το εμπορικό πλοίο «Δήλος», τα οποία μεταφέρουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 9 MW.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Θήρας αναφέρεται ότι «η σταδιακή αποκατάσταση των βλαβών του εργοστασίου της ΔΕΗ προχωρά. Ήδη, ενεργοποιήθηκε μία από τις κύριες μηχανές του εργοστασίου, ενώ το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει προσπάθειες για να ενεργοποιηθούν και άλλες».

Σύμφωνα με το Δήμο, η ηλεκτροδότηση, που γινόταν εκ περιτροπής, τις επόμενες ώρες θα καλύπτει όλο και περισσότερες περιοχές.

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σε ενημέρωσή του αναφέρει ότι πραγματοποιείται σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, με κάθε δυνατό τρόπο, προσθέτοντας ότι «μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του Σταθμού, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι γίνεται ηλεκτροδότηση των καταναλωτών, περιορισμένης χρονικής διάρκειας».

Επίσης έγινε παράκληση για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα