Συνεχίζονται από αρχές 2013 έργα ανάπλασης στην εντός των τειχών Λευκωσία

14:42 31/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αρχές του 2013 αρχίζουν οι επόμενες φάσεις των έργων ανάπλασης των περιοχών Ταχτ Ελ Καλέ και Παλιού Δημαρχείου στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας με στόχο την αναζωογόνηση τους, όπως αναφέρθηκε σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε, χθες, Τρίτη, στην Πύλη Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχουν τα έργα για την περιοχή.

«Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η αναζωογόνηση των περιοχών του ιστορικού κέντρου της πόλης, η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση τους, η παροχή

κινήτρων στους ιδιοκτήτες και η προσέλκυση κατοίκων στην περιοχή», αναφέρεται.

Κατά την εκδήλωση, οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί του έργου εξήγησαν τις φάσεις των εργασιών και τις διευθετήσεις που θα γίνουν για τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής.

Το έργο, προστίθεται, θα εκτελεστεί σε μικρές φάσεις ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την εκτέλεση των προηγούμενων έργων.

Η ανάπλαση τμήματος της περιοχής Ταχτ Ελ Καλέ Φάση Β περιλαμβάνει την οδό Ερμού και τμήμα των οδών Πενταδακτύλου και Τεμπών.

Το έργο στην περιοχή Παλιού Δημαρχείου Φάση Β & Γ περιλαμβάνει τις οδούς Διογένους, Πλατεία Δημαρχείας, Αλκιβιάδους, Διονύσου, Λιδίνης, Παλιάς Ηλεκτρικής, Ατταλείας Σούτσου, τμήμα της οδού Επτανήσου και συντήρηση ή αποκατάσταση όψεων της οδού Αποστόλου Βαρνάβα.

Αναφέρεται επίσης ότι τα έργα περιλαμβάνουν τη συντήρηση και αποκατάσταση των όψεων και των περιτειχισμάτων των οικοδομών, την κατασκευή νέου οδοστρώματος και πεζοδρομίων, την αναβάθμιση του συστήματος όμβριων υδάτων, την εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού, καθώς  και την υπογειοποίηση δικτύων κοινής ωφελείας.

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τον κρατικό προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας,  για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 με στόχο την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών στο Δήμο Λευκωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα