Συνεχίστηκε η δίκη για το φόνο του Α. Χατζηκωστή

15:52 6/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την αντεξέταση του δικηγόρου Μάριου Λαζάρου, διαχειριστή της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, από το συνήγορο υπεράσπισης του Ξενοφώντος, Ροβέρτο Βραχίμη, συνεχίστηκε σήμερα στο Κακουργιοδικείο η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος «Δίας» Αντη Χατζηκωστή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Βραχίμη, ο Μάριος Λαζάρου ανέφερε πως ο Γρηγόρης Ξενοφώντος διέμενε στην ίδια πολυκατοικία με τον ίδιο, η οποία βρίσκεται στην οδό Δερβενίων 2Β στο Λυκαβητό, στη Λευκωσία, και ότι παρατήρησε πως ο 4ος κατηγορούμενος

είχε ενοικιάσει ένα άσπρο αυτοκίνητο το οποίο είχε σταθμευμένο-ακινητοποιημένο απέναντι από την πολυκατοικία για 3-4 μήνες πριν από την περίοδο του φόνου.

Ο κ. Λαζάρου είπε ακόμη πως στις 10 Ιανουαρίου 2010 είδε τον Ξενοφώντος μαζί με κάποιο άλλο άτομο να μεταφέρουν πράγματα του Ξενοφώντος χρησιμοποιώντας τον ανελκυστήρα της πολυκατοικίας και ακολούθως να τα τοποθετούν στο άσπρο βαν που είχε ο Ξενοφώντος σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία.

Ανέφερε πως ως διαχειριστής της πολυκατοικίας έλεγξε κατά πόσο ο Ξενοφώντος είχε τακτοποιήσει τους λογαριασμούς που αφορούσαν τα κοινόχρηστα επειδή αποκόμισε την εντύπωση ότι ο Ξενοφώντος μετακόμιζε.

Ακολούθως ο συνήγορος υπεράσπισης του Ξενοφώντος ρώτησε το μάρτυρα πότε έλαβε κλήση να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο ως μάρτυρας, με τον τελευταίο να απαντά ότι αυτό έγινε πριν από 10 μέρες. Ο κ. Βραχίμης ρώτησε στη συνέχεια τον κ. Λαζάρου κατά πόσο γνωρίζει προσωπικά τη μητέρα του Αντη Χατζηκωστή, Τούλα, ή τον Ανδρέα Χατζημάρκου, με το μάρτυρα να απαντά αρνητικά.

Με την ολοκλήρωση της αντεξέτασης του Μάριου Λαζάρου, ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής, ζήτησε από την κατηγορούσα Αρχή όπως παρουσιάσει στο Δικαστήριο τους μάρτυρες Κούλλη Κοσιάρη και Πέτρο Κερτίκκη για να τους αντεξετάσει σε σχέση με τα όσα ειπώθηκαν στο Δικαστήριο από τον επικεφαλής της ομάδας των ανακριτών Θωμά Ευθυμίου, αναφέροντας παράλληλα πως η υπεράσπιση κάνει σκέψεις να ζητήσει την κλήτευση και άλλων μαρτύρων για τους οποίους δόθηκε εξ ακοής μαρτυρία, αλλά και επανακλήτευση μαρτύρων για τους οποίους έχει δοθεί μαρτυρία όπως για παράδειγμα τους Γιώργο Ζαβράντωνα, Δώρο Σοφρωνίου και Νίλντα Μοντεκάλβο.

Ζήτησε ακόμη όπως αναβληθεί η διαδικασία για 48 ώρες για να καθορίσει η υπεράσπιση τη θέση της σε σχέση με τα πιο πάνω. Παρόμοια αιτήματα υπέβαλαν τόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γρηγόρη Ξενοφώντος και του Τάσου Κρασοπούλη, με τον τελευταίο να αναφέρει ότι γίνονται σκέψεις για κλήτευση και του Γενικού Εισαγγελέα.

Ενσταση ωστόσο στο αίτημα για αναβολή έφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ελενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, ο οποίος και ζήτησε από την κατηγορούσα Αρχή να δηλώσει ξεκάθαρα κατά πόσο προτίθεται να καλέσει άλλους μάρτυρες και ποιους. Την ένσταση του κ. Κυπριανού σε ό,τι αφορά το αίτημα για αναβολή υιοθέτησε και η υπεράσπιση του Τάσου Κρασοπούλη.

Η δικηγόρος της κατηγορούσας Αρχής Ελενα Κλεό

Keywords
Τυχαία Θέματα