Συνάντηση Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας με τον Προεδρικό Επίτροπο

19:02 10/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα προβλήματα της κατεχόμενης Καρπασίας έθεσαν οι οργανώσεις, τα σωματεία, οι κοινοτάρχες της κατεχόμενης Καρπασίας και η διαχειριστική Επιτροπή της Μονής του Απ. Ανδρέα, σε σημερινή σύσκεψη με τον Προεδρικό Επίτροπο Γιώργο Ιακώβου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας Νίκος Φαλάς, στη συνάντηση η οποία διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι, τον μέλλον της Καρπασίας στα πλαίσια της ενδεχόμενης λύσης του

Κυπριακού, η αναστήλωση της Μονής του Απ. Ανδρέα, Η καταστροφή του περιβάλλοντος στη χερσόνησο της Καρπασίας και η δημιουργία παραρτήματος του λεγόμενου Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κερύνειας στο Ριζοκάρπασο, με την οποία όπως είπε ο κ. Φαλάς ολοκληρώνεται η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αντιμετωπίζουν τα κατεχόμενα σχολεία στο Ριζοκάρπασο και οι πολύ χαμηλές επιδόσεις των μαθητών κατά τα τελευταία χρόνια.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας, ο κ. Ιακώβου τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και τις διαρκείς προσπάθειες της Κυβέρνησης για την αναστήλωση της Μονής του Απ. Ανδρέα.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας ο κ. Φαλάς εξέφρασε πλήρη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης και για τις ενέργειες της Κυβέρνησης σε σχέση με τα προβλήματα των εγκλωβισμένων και την αναστήλωση της Μονής του Απ. Ανδρέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα