Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει της άφιξης της Τρόικας στην Αθήνα

22:04 30/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της επιστροφής της Τρόικας στην Αθήνα, η προετοιμασία των διαπραγματεύσεων καθώς και η επεξεργασία και το κλείσιμο εκκρεμούντων θεμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αντιπρόεδρο της ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αποφασίστηκε να γίνουν συσκέψεις

αύριο για τα ναυπηγεία και το ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει σειρά συσκέψεων και για όλα τα άλλα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ώσπου να κλείσουν.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στον Αντιπρόεδρο της ελληνικής Κυβέρνησης όσον αφορά τη στάση της Αθήνας απέναντι στην Τρόικα, το πλαίσιο είναι ήδη διαμορφωμένο, ισχύουν όσα έχουν ειπωθεί και η άρνηση σε νέα μέτρα είναι βασική δέσμευση της προγραμματικής συμφωνίας.

Σχετικά με τις απολύσεις σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι πρέπει να ξαναγίνει η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και να εξετασθεί όλη η ατζέντα.

Για το φόρο ακινήτων εκτιμάται ότι οι βελτιώσεις είναι συνεχείς «όχι μόνο υπό την πίεση των Βουλευτών, αλλά και γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών της κοινωνίας».

Αναφορά στη συνάντηση έγινε και στην επίσκεψη στην Αθήνα του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ .

Keywords
Τυχαία Θέματα