Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Σύνδεσμο Μεγάλων Αναπτυξιακών Έργων

16:47 20/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στα διάφορα θέματα που αφορούν την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων στον τόπο, εξασφάλισε η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτυξιακών Έργων, η οποία είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Αριστοδήμου είπε ότι «είχαμε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τους αρμόδιους υπουργούς και τους υπηρεσιακούς

για να δούμε τα θέματα, τα οποία άπτονται των μεγάλων αναπτύξεων στην Κύπρο».
Είπε ότι «υπάρχουν διάφορα θέματα τα οποία μας απασχολούν, άλλα είναι διαδικαστικά, άλλα είναι θέματα τα οποία χρίζουν απόφασης εκ μέρους της Κυβέρνησης, του Υπουργικού Συμβουλίου».
«Πρέπει να δηλώσω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε κάθε κατανόηση για τα θέματα, τα οποία έχουμε θίξει, ούτως ώστε να μπορέσουν να τροχιοδρομηθούν και να λυθούν χωρίς καθυστέρηση», είπε και πρόσθεσε ότι «αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα».
Ανέφερε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά – θα πρέπει να πούμε – που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επιδείξει αυτό το πνεύμα συνεννόησης και τη διάθεση για να υποβοηθήσει σε ό,τι έχει να κάμει με την ανάπτυξη, που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι βασικός παράγοντας, βασικός συντελεστής για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή σαν οικονομία, σαν τόπος».
Ο κ. Αριστοδήμου είπε ότι ο Σύνδεσμος υπέβαλε στον Πρόεδρο γραπτό υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν το Σύνδεσμο, προσθέτοντας ότι αφορούν θέματα που έχουν να κάμουν με τις αναπτύξεις, φέροντας ως παράδειγμα τα καταφύγια σκαφών αναψυχής.
Όπως είπε, οι αιτήσεις και οι κανονισμοί για την υλοποίηση τέτοιων έργων εκκρεμούσαν εδώ και 7-8 χρόνια, σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή, είμαστε βέβαιοι -μετά και τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου και του αρμόδιου Υπουργού -ότι ήδη βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα μπορέσουν να τροχιοδρομηθούν και να υλοποιηθούν».
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκκρεμότητες που υπήρχαν όσον αφορά τις αναπτύξεις των γηπέδων γκολφ έχουν διευθετηθεί μετά που δόθηκαν διευκρινίσεις και έχουν αρθεί τα εμπόδια που υπήρχαν για την υλοποίηση τους.
Είπε, επίσης, ότι «έχουμε συζητήσει γενικότερα θέματα που έχουν να κάμουν με την κυβερνητική πολιτική και την επίσπευση των διαδικασιών. «Πάντοτε ήταν και είναι κάθετα τοποθετημένος ο Πρόεδρος στο ότι όντως πρέπει οι διαδικασίες να επισπευθούν και να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που υπήρχαν στο παρελθόν για να μπορέσουμε να δούμε τα έργα να παίρνουν σάρκα και οστά, κάτι που επιδιώκουμε ως Σύνδεσμος», είπε.
Κληθείς να σχολιάσει τα προβλήματα της αγοράς, όπως η έλλειψη ρευστότητας και τα επισφαλή δάνεια, είπε ότι αυτά τα θέματα περιλαμβάνονται στο γραπτό υπόμνημα που επέδωσε ο Σύνδεσμος στον Πρόεδρο με τις εισηγήσεις του, προσθέτοντας ότι στη σημερινή συνάντηση δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν σε έκταση όλα αυτά τα θέματα.
Είπε ότι και αυτά τα θέματα προβληματίζουν και τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση του «και θα μπορέσουμε στη συνέχεια να τα συζητήσουμε στην προέκταση τους».
Από την πλευρά του, το μέλος του Συνδέσμου, επιχειρηματίας Φώτος Φωτιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για το ότι έτεινε ευήκοον ους, όπως είπε, στις απόψεις του Συνδέσμου. «Πιστεύουμε ότι έχουμε έναν άνθρωπο μπροστά μας ο οποίος ακούει και ενεργεί και ήδη από την πρώτη μας συνάντηση μας έχει λύσει μερικά από τα προβλήματα που του έχουμε θέσει», πρόσθεσε.
Είπε, επίσης, ότι «η επαφή του συνδέσμου με τον Πρόεδρο θα συνεχιστεί και πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε αυτό που είναι στόχος όλων μας να αντιμετωπίσουμε αυτή τη φοβερή οικονομική κρίση που υπάρχει και την ανεργία, διότι τίποτε δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση εκτός από την ανάπτυξη».
«Πιστεύουμε ότι με τις ενέργειες που γίνονται τώρα θα επιλυθούν πολλά από τα υφιστάμενα προβλήματα και έτσι θα προχωρήσει η ανάπτυξη που είναι το αίτημα και η ανάγκη του τόπου μας σήμερα», κατέληξε.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας Τουρισμού και Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Keywords
Τυχαία Θέματα