Συνάντηση Ντάουνερ – Αβ. Νεοφύτου για την κοινή διακήρυξη

18:12 12/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για τις προσπάθειες κατάληξης σε μια κοινή διακήρυξη που θα ανοίξει το δρόμο για τις συνομιλίες στο Κυπριακό, ενημέρωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, Νεοφύτου και Ντάουνερ είχαν συνάντηση το απόγευμα στα γραφεία του ΔΗΣΥ, όπου ο κ. Ντάουνερ ενημέρωσε τον Πρόεδρο ΔΗΣΥ για τις προσπάθειες κατάληξης σε κοινή διακήρυξη

των δύο ηγετών, καθώς επίσης και για το διεθνές ενδιαφέρον προκειμένου αυτό να συμφωνηθεί.

Ο κ. Νεοφύτου από την πλευρά του εξήγησε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και την προσήλωση στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε ότι μεγάλα οράματα δεν χωρούν σε μια μοιρασμένη πατρίδα και ανέλυσε τις πολυεπίπεδες θετικές επιπτώσεις που μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού θα έχει, τόσο για το σύνολο των Κυπρίων, όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Νεοφύτου και Ντάουνερ αντάλλαξαν απόψεις για τις ανησυχίες των δύο κοινοτήτων αλλά και το λαμπρό μέλλον που θα μπορούσε να έχει η ενωμένη Κύπρος, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα