Συνάντηση με τους Πρυτάνεις των δημόσιων Πανεπιστημίων είχε ο Πρόεδρος της Βουλής

16:24 25/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας θα έχουν αύριο οι Πρυτάνεις των τριών δημόσιων Πανεπιστημίων της Κύπρου με σκοπό την αποδέσμευση ορισμένων κονδυλίων από τους προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων τα οποία έχει δεσμεύσει η Βουλή.

Οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου και

του Ανοικτού Πανεπιστημίου είχαν σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Ομήρου αφού ανέφερε πως το θέμα της συνάντησης ήταν «τα γνωστά θέματα που αφορούν στην έγκριση των προϋπολογισμών των τριών δημοσίων Πανεπιστημίων», είπε πως οι Πρυτάνεις τον διαβεβαίωσαν ότι τα τρία δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου είναι αυστηρά προσηλωμένα στη διαφάνεια και την κοινωνική λογοδοσία.

Ανέφερε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση οι Πρυτάνεις εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις και αντίθεση για ορισμένες πρόνοιες που εισήχθησαν στους προϋπολογισμούς και πρόσθεσε πως θα υπάρξει μια συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, με σκοπό την αποδέσμευση ορισμένων κονδυλίων τα οποία έχουν δεσμευθεί δεδομένου να μπορέσουν τα Πανεπιστήμια να προχωρήσουν ομαλά τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

«Υπάρχει και μια σειρά άλλων ζητημάτων τα οποία είμαι βέβαιος ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα αντιμετωπίσει με κατανόηση. Πάντα, βεβαίως, μέσα στο πλαίσιο αυτού που ισχύει για όλους τους πολίτες της χώρας μας, δηλαδή να σηκώσουμε όλοι μαζί, ανάλογα με τις οικονομικές δυνάμεις του ο καθένας τα βάρη από την οικονομική κρίση» πρόσθεσε.

«Αυτό» συνέχισε, «είναι κάτι που γίνεται αποδεκτό και δεν αμφισβητείται κατά οποιονδήποτε τρόπο είτε από τους Πρυτάνεις, είτε από το ακαδημαϊκό προσωπικό, είτε από το υπόλοιπο προσωπικό των Πανεπιστημίων».

Διαβεβαίωσε τέλος ότι ο διάλογος με τα δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας θα είναι διαρκής από πλευράς Βουλής των Αντιπροσώπων, και σε επίπεδο Προέδρου του Σώματος και σε επίπεδο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα