Ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην οικονομία, εκφράζει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών

19:33 10/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανησυχία και δυσαρέσκειά του για τα τεκταινόμενα στην οικονομία, εκφράζει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, καλώντας παράλληλα “τους απλούς πολίτες/καταναλωτές και οργανωμένους φορείς να εκφράσουν με διάφορους τρόπους (διαδίκτυο, κλπ), την αγανάκτησή τους γι’ αυτή την δύσκολη κατάσταση που περιήλθε η οικονομία του τόπου μας”.

“Ο Κύπριος καταναλωτής καλείται συνεχώς να επωμίζεται, χωρίς να ευθύνεται, οικονομικά βάρη που είτε προέρχονται από απρόσεκτη είτε μη ορθολογική διαχείριση, με αποτέλεσμα τώρα να επιβάλλεται η συζήτηση με την Τρόικα

νέων μέτρων που θα κληθεί και πάλι να πληρώσει ο μέσος καταναλωτής”, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Αναφέρει επίσης ότι “όσον αφορά τις ευθύνες που φαίνεται να βαραίνουν τις τράπεζες, επιβάλλεται σύντομα να ερευνηθούν σε βάθος και να γνωρίζει ο πολίτης τι ακριβώς έγινε και πώς έπρεπε να διαχειριστούν το πρόβλημα που οδήγησε στις απώλειες δισεκατομμυρίων”.

Προσθέτει ότι “η Κεντρική Τράπεζα και η Κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προβούν σε ανεξάρτητη έρευνα από εξειδικευμένο οίκο, για να εντοπιστούν τα λάθη και οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν ευθύνες (όπως έγινε στην Ισπανία – περίπτωση της Τράπεζας Bankia)”.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών εκφράζει την ανάγκη “να υπάρξει επιτέλους απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα θέματα και να επιδεικνύεται μεγαλύτερος σεβασμός στον καταναλωτή-πολίτη. Είμαστε καταναλωτές – έχουμε δικαιώματα”.

“Έχουμε, όμως και υποχρεώσεις. Δεν πρέπει να παραμείνουμε παθητικοί δέκτες γι’ αυτό το σοβαρό κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην πατρίδα μας”, καταλήγει ο Σύνδεσμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα