Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου-Δήμου Cheboksary για ενίσχυση των σχέσεων τους

19:32 2/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Πάφου με το Δήμο Cheboksary, πρωτεύουσα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Τσούβασια, της Ρωσίας, αντιπροσωπεία του ρωσικού Δήμου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Ε.Β.Ε Πάφου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Λεπτός αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία Κύπρου – Ρωσίας, τη σημαντική αύξηση Ρώσων τουριστών, οι οποίοι – όπως είπε – κατέχουν τη δεύτερη θέση στις αφίξεις.

Ο κ. Λεπτός αναφέρθηκε στις προοπτικές που διαφαίνονται για συνεργασία με

την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας με την Επαρχία Πάφου.

Αναφέρθηκε επίσης, στη στήριξη του Επιμελητηρίου για τη σύσταση του Κύπρο-Ρωσικού Συνδέσμου Πάφου αλλά και στην προσπάθεια διεκδίκησης της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2017.

Από την πλευρά του, ο Αντρέας Δημητριάδης, πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον της Κύπρου και τις σημαντικές ευκαιρίες για ξένες επενδύσεις.

Ο Maxim Semenov, Αντιδήμαρχος του Δήμου Cheboksary, παρουσίασε τις επιχειρηματικές και οικονομικές δραστηριότητες της ρωσικής πόλης.

Στη συνέχεια αντηλλάγησαν απόψεις και διαπιστώθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων, μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου των δύο πόλεων σε όλους τους τομείς των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και εκφράστηκε η επιθυμία για συνέχιση των επαφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα