Συνάντηση Χ. Σβόμποντα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

20:32 25/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Χάνες Σβόμποντα, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, είχε σήμερα στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με θέμα, όπως είπε, «την ελληνική πολιτική και οικονομική κατάσταση και το χαρτί που ετοίμασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

για την προοπτική της Ευρωζώνης, για την ανάγκη να στηρίξουμε την αναπτυξιακή διάσταση και να καταπολεμήσουμε την ανεργία».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η παρουσία του Χ. Σβόμποντα στην Ελλάδα «δείχνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τους πανευρωπαϊκούς συσχετισμούς, με βασικό μοχλό το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στέλνει ένα μήνυμα γι’ αυτή τη δυνατότητα», προσθέτοντας ότι «αυτή τη δυνατότητα πρέπει να την αδράξουμε ως χώρα, πρέπει να την αδράξουμε ως Ευρώπη. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε συγκροτημένη στρατηγική, πρέπει να έχουμε εξειδικευμένες προτάσεις που να πείθουν».

Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτισε τη βοήθεια του κ. Σβόμποντα ώστε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να στηρίξει, όπως είπε, τις προτάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ «για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, για την επέκταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε όλα να γίνουν χωρίς πρόσθετες θυσίες του ελληνικού λαού, χωρίς εισοδηματικές περικοπές, με έναν τρόπο πιο φιλικό για την ανάπτυξη, πιο φιλικό για την κοινωνία», εκφράζοντας την άποψη ότι «τώρα αυτό μπορούμε να το πετύχουμε, γιατί έχουμε ήδη ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Βρισκόμαστε σε μία θέση που μας επιτρέπει να επαναπροβάλλουμε τις ιδέες αυτές για να ανακουφίσουμε τον ελληνικό λαό, να προστατεύσουμε την Ελλάδα, αλλά να προστατεύσουμε και την Ευρωζώνη συνολικά. Γιατί αυτό είναι προς το κοινό μας συμφέρον και των Ελλήνων και των Ευρωπαίων».

Ο κ. Σβόμποντα από την πλευρά του αναφερόμενος στους λόγους της επίσκεψης του στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι μέλος της οικογένειάς μας και εμείς υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε τα μέλη της οικογένειάς μας. Αλλά δεν φτάνει αυτό. Δεύτερον, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου πιστεύω ότι είναι εξόχως σημαντικό το ΠΑΣΟΚ να έχει ισχυρή παρουσία στη νέα αυτή κυβέρνηση που πρέπει να σχηματιστεί μετά τις εκλογές και ελπίζουμε φυσικά ότι πολύ σύντομα αυτή η κυβέρνηση θα εκλεγεί. Και τρίτον, το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο πλέον αξιόπιστος συνομιλητής στην ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα».

Όπως δήλωσε, «ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που άλλαξε την πορεία της χώρας, που προσπάθησε να δείξει ποιες είναι οι δυσκολίες, ώστε να βγει (η χώρα) από την κρίση. Γι’ αυτό σε κάθε νέα κυβέρνηση χρειάζεσαι ανθρώπους που μπορείς να εμπιστευτείς. Αν πας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αν στραφείς στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χρειάζεσαι κάποιον που γνωρίζεις, ειδικά αν θέλεις να προσαρμόσεις το Πρόγραμμα και το Μνημόνιο, κάτι τ

Keywords
Τυχαία Θέματα