Συνάντηση G20 στον απόηχο των ελληνικών εκλογών

11:02 18/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στον απόηχο των εκλογών στην Ελλάδα, οι ηγέτες της G20 συνέρχονται στο μεξικανικό θέρετρο του Λος Κάμπος προκειμένου να υιοθετήσουν ένα σχέδιο δράσης για προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσω επενδύσεων στις υποδομές και της προώθησης του εμπορίου, με ταυτόχρονη δέσμευση για μείωση των ελλειμμάτων.

Στην ατζέντα των είκοσι μεγαλύτερων βιομηχανοποιημένων και αναπτυσσόμενων χωρών που εκπροσωπούν το 80% της παγκόσμιας παραγωγής, θα βρεθεί η προώθηση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων

εργασίας για την παγκόσμια οικονομία, η οποία φαίνεται να μένει από καύσιμα.

Οι χώρες της G20 φαίνεται να επιθυμούν να ακούσουν από την Ευρώπη για τα επόμενα βήματα σε σχέση με τη δημιουργία δημοσιονομικής και πολιτικής Ένωσης, προκειμένου να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της Ευρωζώνης, ένα δρόμο, τον οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι ακόμη έτοιμοι να ακολουθήσουν.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Χου Ζιντάο δήλωσε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ότι οι ηγέτες της G20 πρέπει να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους με ένα εποικοδομητικό πνεύμα και να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες της Ευρώπης να την επιλύσει, στέλλοντας ένα σήμα εμπιστοσύνης στην αγορά.

Τη θέση αυτή στηρίζει και η Ιαπωνία, ο Υπουργός Οικονομικών της οποίας Γιουν Αζούμι δήλωσε ότι “συμφωνήσαμε να επιδιώξουμε περαιτέρω προσπάθειες από την Ευρωζώνη και ειδικότερα τη Γερμανία διότι η σταθερότητα στην Ευρώπη είναι αναπόσπαστη”.

Ενδεικτική ήταν η αναφορά του Προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ. “Αναμένουμε από την Ευρώπη να μας πει τι θα κάνει”, είπε, προσθέτοντας ότι “ο κίνδυνος που δημιουργούμε είναι ο κίνδυνος της πολιτικής, ο οποίος αυξάνει την αβεβαιότητα και καθιστά τις αγορές πιο νευρικές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα