Συναντήσεις Ερογλου με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα για σχηματισμό «κυβέρνησης»

13:14 13/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τους αρχηγούς των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων για το σχηματισμό «κυβέρνησης» έχει στα κατεχόμενα ο Ντερβίς Έρογλου.

Μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, ο πρόεδρός του, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συναντήσεων, αύριο ο Τ/κ ηγέτης θα δώσει τον όρο εντολής. Μόλις δοθεί η εντολή, πρόσθεσε, το κόμμα του θα αρχίσει το συντομότερο δυνατό τις διεργασίες για το σχηματισμό «κυβέρνησης». «Κατ’ εμάς όσο πιο νωρίς γίνει, τόσο πιο καλά». Τον κ. Γιοργκαντζίογλου συνόδευαν ο ΓΓ του ΡΤΚ, Ασίμ Ακανσόι

και ο «βουλευτής», Οζντίλ Ναμί.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος Εθνικής Ενότητας υπό τον Ιρσέν Κιουτσιούκ με τον Τ/κ ηγέτη, ο κ. Κιουτσιούκ είπε πως η συνομιλία διεξήχθη σε θετικό κλίμα και πως συζήτησαν στα συλλογικά όργανα του κόμματος το θέμα της νέας “κυβέρνησης” και έλαβαν πλειοψηφικές αποφάσεις.

Ανακοίνωσε ότι η “κοινοβουλευτική ομάδα” του ΚΕΕ θα συνεδριάσει αύριο το πρωί.
Αυτή την ώρα ο κ. Έρογλου συναντάται με το Δημοκρατικό κόμμα – Εθνικές δυνάμεις του Σερντάρ Ντενκτάς και στις 2 μετά το μεσημέρι με το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας υπό τον Μεχμέτ Τσακιτζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα