Συναντάται με το Διοικητή ο ΣΥΚΑΛΑ, διεκδικώντας λόγο και ρόλο στην Τρ. Κύπρου

11:54 20/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πάγια θέση του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) ότι θα πρέπει να έχει ρόλο και λόγο στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του κεφαλαίου της Τράπεζας, επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ, Άδωνης Παπακωνσταντίνου,

ενόψει της συνάντησης του Συνδέσμου με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκο Δημητριάδη.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις 17:00 στα γραφεία της ΚΤΚ. Εξάλλου, στις 16:00 ο κ. Δημητριάδης θα συναντηθεί με δικηγορικά γραφεία που εκπροσωπούν καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου, των οποίων οι καταθέσεις έχουν μετατραπεί σε μετοχές ως αποτέλεσμα των αποφάσεων του Eurogroup.

“Θέση του Συνδέσμου είναι ότι οι καταθέτες της Λαϊκής επιθυμούν να έχουν λόγο και ρόλο ενόψει του γεγονότος ότι αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του ποσοστού του κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου”, ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.
Ερωτηθείς αν έχει καθοριστεί η ποσοτική εκπροσώπηση του Συνδέσμου στο νέο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι αυτό θα καθοριστεί σε σύσκεψη που θα προηγηθεί της συνάντησης με τον κ. Δημητριάδη.

Όπως είπε ο κ. Πακωνσταντίνου, ο Σύνδεσμος όμως δεν περιορίζεται μόνο στην παράθεση ενός καταλόγου ονομάτων για το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.
“Υποχρέωση που έχουμε αναλάβει δεν είναι μόνο να προσφέρουμε ή να παραθέσουμε έναν κατάλογο ονομάτων, αλλά και η υποβολή ορισμένων εισηγήσεων σε ό,τι αφορά την ποιοτική σύνθεση του ΔΣ”, είπε, υπενθυμίζοντας ότι με βάση το μνημόνιο, η πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου πρέπει να είναι ανεξάρτητοι.

Δηλαδή, όπως εξήγησε, αν το ΔΣ αποτελείται από 13 μέλη, οι επτά πρέπει να είναι ανεξάρτητοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα