Συμμετοχή Δήμου Λάρνακας και Δερύνειας στην «Ωρα της Γης»

08:53 27/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμος Λάρνακας και ο Δήμος Δερύνειας συμμετέχουν και φέτος στην παγκόσμια δράση «Η Ώρα της Γης», που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2014 από τις 20:30 – 21:30 το βράδυ , με στόχο την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρεται ότι «η εκδήλωση ξεκίνησε πριν από εφτά χρόνια στην Αυστραλία και καθιερώθηκε σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας κοινότητας.».

Προστίθεται ότι «το

ζητούμενο στις φετινές εκδηλώσεις είναι να επιτευχθεί κάτι περισσότερο, μέσα από μια απλή υπόσχεση και πρόκληση “I will, if you will”. Ενα μήνυμα που παρέχει το κίνητρο και το μηχανισμό για τις επιχειρήσεις, τους ανθρώπους και τους οργανισμούς για να προχωρήσουν πέρα από τη διοργάνωση μιας εκστρατείας διάρκειας μιας ώρας».

Στα πλαίσια της εκστρατείας θα σβήσουν τα φώτα στην Πλατεία Ευρώπης και στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου.

Ο Δήμος Λάρνακας «καλεί όλους τους δημότες όπως πράξουν το ίδιο και στα σπίτια τους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κλιματικές αλλαγές που επηρεάζουν τον πλανήτη μας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν δεδομένα για την εκστρατεία αλλά και στατιστικά στοιχεία για εκστρατείες προηγούμενων χρόνων στην επίσημη ιστοσελίδα της «Ώρας της Γης» (www.earthhour.org).

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Δερύνειας «καλεί το κοινό να μετέχει στην εκστρατεία για προώθηση της πράσινης ενεργειακής κατανάλωσης και την προστασία της ανθρωπότητας από τις κλιματικές αλλαγές, σβήνοντας τα φώτα το βράδυ της 29ης Μαρτίου 2014 μεταξύ των ωρών 8:30 – 9:30 το βράδυ».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας «ευαισθητοποιημένο για την προστασία του Περιβάλλοντος, αποφάσισε να σβήσει τα φώτα στο Δημαρχείο και στις Πλατείες του Δήμου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα