Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια στη Λεμεσό

22:23 26/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα αποψινά γεγονότα στη Λεμεσό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν από μέλη του ΕΛΑΜ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με ομιλητή τον τέως Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται συνεχώς για αυτό το θέμα, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα τρομοκρατήσει κανείς

τη Δημοκρατία και την έκφραση γνώμης και άποψης».

«Η Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα τρομοκρατίας και έκνομων ενεργειών με τον πιο αυστηρό τρόπο που της επιτρέπει η νομοθεσία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος αύριο να ζητήσει από όλους όσοι έχουν την ευθύνη, γιατί συνέβησαν αυτά τα γεγονότα σε ένα χώρο όπου έπρεπε η δημοκρατία να λειτουργεί, όπως ένας πανεπιστημιακός χώρος», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Το μήνυμα που στέλλει η Κυβέρνηση προς όλους και τους Τ/κ, συνέχισε, είναι ότι «δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ξανά παρόμοιο γεγονός που θα μας ντροπιάζει όλους. Η Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει όπως μπορεί, με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα αυτά τα φαινόμενα».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ο Εκπρόσωπος, είναι αποφασισμένος να εξετάσει πλήρως αυτό το γεγονός, το ποιός «επέτρεψε 60-70 άτομα να δημιουργήσουν ένα τέτοιο επεισόδιο και να δημιουργήσουν προβλήματα εικόνας και κύρους στην Κυπριακή Δημοκρατία», σημειώνοντας πως «θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το ποιός έχει την ευθύνη».

Δεν θα επιτρέψει η Κυβέρνηση, υπογράμμισε, “σε μικρές, ελάχιστες, θορυβώδεις μειοψηφίες να ανατρέψουν μια εικόνα δημοκρατίας που επικρατεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου».

«Θα εξετάσουμε πλήρως τα γεγονότα. Εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε φωτογραφίες ή οποιαδήποτε ντοκουμέντα που θα αποδεικνύουν ότι κάποιοι προχώρησαν σε έκνομες ενέργειες, υπάρχουν συντεταγμένα όργανα της πολιτείας για να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα