Συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ

19:40 8/3/2013 - Πηγή: OnlyCY


Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Παρασκευή ανάμεσα σε εκατόν περίπου Παλαιστινίους και την ισραηλινή Αστυνομία στην Πλατεία Τεμενών της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι συγκρούσεις ξέσπασαν αμέσως μετά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης και ανέφεραν ότι Ισραηλινός αστυνομικός πέταξε στο έδαφος ένα Κοράνι στις 3 Μαρτίου, ενώ απομάκρυνε μίαν ομάδα Παλαιστινίων από τις εισόδους της πλατείας.

Περίπου 100 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές

πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των ισραηλινών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Μίκι Ρόζενφελντ, προσθέτοντας πως αρκετοί ήσαν οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν από τις πέτρες.

Ο ίδιος διέψευσε την παρουσιασθείσα εκδοχή για τα συμβάντα της 3ης Μαρτίου και εξήγησε πως οι αστυνομικοί προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την πρόσβαση στην περιοχή, την οποία είχαν αποκλείσει Παλαιστίνιοι, οι οποίοι κάθονταν σε ένα παγκάκι που είχαν τοποθετήσει στην είσοδο για να παρεμποδίσουν μίαν ομάδα Ισραηλινών να επισκεφθούν τον χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα