Σύγκληση του Ατυπου Συμβουλίου Αρχηγών ενόψει μνημονίου ζητά το ΔΗΚΟ

17:36 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ύστατη έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συγκαλέσει έστω και τώρα σύσκεψη του Άτυπου Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να καταβληθεί μια συλλογική και ειλικρινής προσπάθεια για τη διαμόρφωση ενός έκτακτου σχεδίου δράσης που να στηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με συνευθύνη και συλλογική ανάληψη του πολιτικού κόστους σε σχέση με τη σύναψη του μνημονίου, απηύθυνε το ΔΗΚΟ δια του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Φώτη

Φωτίου.

Σε δήλωση του το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Φωτίου είπε αρχικά ότι «οι εξελίξεις τρέχουν και εμείς απλά τις παρακολουθούμε».

«Την ώρα που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δηλώνουν άγνοια για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης, την ώρα που σε λίγες μέρες η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και άλλοι Ευρωπαίου αξιωματούχοι θα βρίσκονται στην Κύπρο για τη Σύνοδο του Eurogroup, τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι», ανέφερε προσθέτοντας ότι «ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν και πότε θα καλέσει τα κόμματα για συνδιαμόρφωση και συνδιαχείρηση των κρίσιμων αποφάσεων, όσον αφορά τη σύναψη του μνημονίου και όσα θα συζητηθούν στη σύνοδο του Eurogroup».

Το ΔΗΚΟ, είπε, σε αυτό το εθνικό κάλεσμα δηλώνει παρών, αναφέροντας ότι «είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια για έξοδο από τη σημερινή κρίση». Πρόσθεσε ότι «τυχόν συνέχιση της ολιγωρίας και της αναποφασιστικότητας αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες, απλά θα δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και θα αποδυναμώσουν περαιτέρω τη διαπραγματευτική μας δυνατότητα έναντι της Τρόικα».

«Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας, αλλά ταυτόχρονα και πρωτίστως, είναι η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων», είπε για να αναφέρει καταλήγοντας ότι «η  Κύπρος πρέπει να κερδίσει αυτή τη μάχη».

Αφυπηρέτηση Γενικού Εισαγγελέα

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα , στο οποίο κυπριακή  εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορίες της αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας έστειλε προς το Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη και το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Άκη Παπασάββα το μήνυμα ότι επιθυμεί την πρόωρη αφυπηρέτηση τους ώστε να διορίσει νέα ο πρόσωπα στις θέσεις αυτές, ο κ. Φωτίου ανέφερε πως δεν έτυχε ενημέρωσης που να επιβεβαιώνει την πληροφορία.

«Ενημέρωση δεν έχουμε, αλλά ευχόμαστε να μην το δούμε και αυτό ιδιαίτερα αυτές τις μέρες», πρόσθεσε ο κ. Φωτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα