Σύγκληση συνεδρίου ΕΥΡΩΚΟ ζητούν Κουτσού και μέλη του κόμματος

17:33 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν θα παρέχει υποστήριξη σε κανέναν εκ των δύο υποψηφίων Προέδρων στις εκλογές του δεύτερου γύρου, την ερχόμενη Κυριακή, ανέφερε ο Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκος Κουτσού. Αξιωματούχοι και στελέχη του Ευρωπαϊκού Κόμματος, τα οποία υποστήριξαν στον πρώτο γύρο την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, ανέφεραν, κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, στη Λευκωσία, ότι ζητούν τη σύγκληση Συνεδρίου του κόμματος, ούτως ώστε όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΕΥΡΩΚΟ

να εκφράσουν την άποψή τους.

«Η δική μας θέση είναι η σύγκληση Συνεδρίου, το οποίο θα αποφασίσει προς τα πού θα κινηθεί η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κόμματος» είπε ο κ. Κουτσού, προσθέτοντας ότι «οποιεσδήποτε αλλαγές γίνουν μακριά από τη βάση του κόμματος, δεν θα τις αναγνωρίσουμε» και δεν θα εξουσιοδοτήσουμε εκ των υστέρων κανέναν να αποφασίσει για εμάς. Ο κ. Κουτσού πρόσθεσε ότι δεν θα υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο και «θα καταψηφίσει και τον ένα και τον άλλο».

Είπε ότι ζητά τη σύγκληση Συνεδρίου όταν τελειώσουν οι εκλογές, ενώ συμπλήρωσε πως αν το αρνηθεί η σημερινή ηγεσία του ΕΥΡΩΚΟ, «τότε θα δούμε ποια θα είναι η κατάσταση και πώς θα τη χειριστούμε». «Εμείς καλούμε όλους να μην υποστηρίξουν ούτε τον ένα ούτε τον άλλο και ενωμένοι με όσους αντιπαρέρχονται και αντιτίθενται στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία να προχωρήσουμε για να εκφράσουμε καθαρό πολιτικό λόγο» είπε.

Ανέφερε εξάλλου ότι ο ίδιος δεν θα είναι παρών στη συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου του κόμματος που συνέρχεται το απόγευμα της Τετάρτης στην κρατική έκθεση, καθώς έχει ήδη απορριφθεί η εισήγηση για διεξαγωγή Συνεδρίου. Είπε επίσης ότι υπάρχει απόφαση για να υποστηριχθεί «ο εκλεκτός της ηγεσίας του κόμματος» και πρόσθεσε ότι «εμείς μιλούμε για τη βάση». Διερωτήθηκε επίσης γιατί η ηγεσία του ΕΥΡΩΚΟ επικαλείται το καταστατικό του κόμματος για να αρνηθεί την σύγκληση Συνεδρίου, τη στιγμή που, όπως ανέφερε, με το Συνέδριο θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να αποφασίσουν, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών, μελών και ψηφοφόρων του κόμματος.

Ο κ. Κουτσού ανέφερε ακόμη ότι θα υπακούσουν μόνο στις αποφάσεις του Συνεδρίου του κόμματος και σε κανένα άλλο όργανο, καθώς «το Ευρωπαϊκό Κόμμα ανήκει στα μέλη και στα στελέχη του» και «δεν μπορεί να το αξιοποιεί όποιος θέλει για προσωπικούς, ιδιωτικούς σκοπούς και στόχους». Ερωτηθείς για το μέλλον του ΕΥΡΩΚΟ και αν θα αλλάξει η πολιτική του ταυτότητα μετά τις εκλογές, ο κ. Κουτσού ανέφερε ότι «οποιαδήποτε βασική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κόμματος πρέπει να λαμβάνεται από τα μέλη και τα στελέχη του», προσθέτοντας ότι κανένας, όσο ψηλά και αν είναι, δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει.

Στη διάσκεψη Τύπου παρούσα ήταν και η Ελένη Βραχίμη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, η οποία ανέφερε ότι «είχαμε επανειλημμένα ζητήσει τη σύγκληση Παγκύπριου Συνεδρίου προκειμένου αυτό να αποφασίσει για τον υποψήφιο που θα έπρεπε να στηρίξει το ΕΥΡΩΚΟ», πρόσθεσε όμως ότι «επειδή ήταν φανερό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών μας θα στήριζε Γιώργο Λιλλήκα, οι αξιωματούχοι που στήριζαν Νίκο Αναστασιάδη δεν αποδέχτηκαν τη διεξαγωγή Συνεδρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα