Μηνύματα Έρογλου ενόψει εκλογών στο ΚΕΕ

16:38 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Όποιος προσπαθεί να μπει 35 χρόνια μετά, ανάμεσα στον Έρογλου και το κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), πρέπει να το ξανασκεφτεί, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, ενόψει του εκλογικού συνεδρίου του ΚΕΕ την ερχόμενη Κυριακή.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα στο λεγόμενο προεδρικό, όπου αναφέρθηκε στο Κυπριακό, τις Προεδρικές εκλογές, αλλά και εσωτερικά ζητήματα, ο Ντερβίς Ερογλου επέλεξε να στείλει μηνύματα για το δεύτερο γύρο των εκλογών, αλλά και να απαντήσει

σε κατηγορίες εις βάρος του. Ο κ. Έρογλου επανέλαβε ότι εδώ και 35 χρόνια είναι μέλος του ΚΕΕ, τα 23 από αυτά ήταν πρόεδρος του κόμματος.
Κάτω από πρωτόκολλο που υπογράφθηκε με την Τουρκία βρίσκεται κατά 90% η υπογραφή του, είπε ο Τ/κ ηγέτης, προσθέτοντας ότι «σίγουρα ο κ. Ιρσέν Κιουτσιούκ δεν γνωρίζει τι ζει η χώρα και πώς έφτασαν τα πράγματα μέχρι εδώ». Τον κατηγόρησε, είπε, ο κ. Κιουτσιούκ ότι το 2009 όταν υπέγραψε τότε το οικονομικό πρωτόκολλο με τον τότε Τούρκο Αντιπρόεδρο, αρμόδιο για κυπριακές υποθέσεις, Τζεμίλ Τσιτσέκ, το έκρυβε από αυτούς για 7 μήνες. «Δεν είναι σωστό αυτό». Πριν το υπογράψει, συνέχισε, είχε στείλει τότε το πρωτόκολλο στην ψευδοβουλή, το οποίο είχε διαβάσει ο τότε «υπουργός» Χασάν Τατσόι ολόκληρο. «Ίσως ο κ. Κιουτσιούκ δεν ήταν εκεί ή το ξέχασε».

Απάντησε επίσης στην κατηγορία χθες του κ. Κιουτσιούκ προς τον ίδιο ότι είναι αγνώμων απέναντι στην Τουρκία. «Γελώ, και στο όνομα του κόμματος Εθνικής Ενότητας και της χώρας μου λυπάμαι». Δεν είναι δουλειά κανενός, πρόσθεσε, να τον κατηγορήσει για αγνωμοσύνη και εχθρότητα προς την Τουρκία, εκφράζοντας την αγάπη και το σεβασμό του για τη «μητέρα πατρίδα Τουρκία». Σημείωσε δε ότι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για αγνωμοσύνη είναι αυτός που ενώ ο αρχηγός του ΚΕΕ εκλέγηκε «πρόεδρος», δεν έχει καν κρεμάσει τη φωτογραφία του στο σαλόνι του κόμματος. Ο ίδιος, πρόσθεσε, έφτασε εκεί που έφτασε επειδή τον έφερε ο «λαός» στον οποίο είναι υπόλογος.

Το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ άργησε, είπε ο Ντερβίς Έρογλου αναφέροντας την απόφαση του «ανωτάτου» για τη διεξαγωγή δεύτερου γύρου εκλογών για την προεδρία του κόμματος. «Συνέβησαν πράγματα που δεν έπρεπε και εξακολουθούν να συμβαίνουν. Εύχομαι οι εκλέκτορες του ΚΕΕ να διεξάγουν τις εκλογές με ελεύθερη βούληση και το αποτέλεσμα να ενδυναμώσει τη δημοκρατία».

Για την κατάσταση στο «δήμο» Λευκωσίας, ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι τα προβλήματα υπάρχουν εδώ και ένα χρόνο, εκφράζοντας λύπη για αυτό και απορία για το πώς έφτασε η κατάσταση ως εδώ. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι θα είναι μια παραγωγική διαδικασία «εκλογών» και στο τέλος θα κερδίσει η Λευκωσία και το ψευδοκράτος.

Όσον αφορά την οικονομία, παρατήρησε ότι στην έκθεση που του έδωσε ο «σύνδεσμος επαγγελματιών και καταστηματαρχών» από πέρυσι μέχρι φέτος υπήρξε αύξηση 50% στις επιχειρήσεις που έκλεισαν. Οι παραγωγοί και οι βιομήχανοι, συνέχισε, του στέλνουν επιστολές τις οποίες διαβάζει και διαπιστώνει ότι μεταξύ των δικών τους αξιολογήσεων και της «κυβέρνησης» υπάρχει διαφορά. Εάν δεν υπάρξει μια υγιής πρόοδος της οικονομίας, είπε, οι απειλές για τη δημοκρατία θα αυξηθούν, λέγοντας πως ήρθε η ώρα να ξαναδομηθεί η δημοκρατία και η οικονομία στα κατεχόμενα.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Έρογλου άφησε αιχμές κατά του Ιρσέν Κιουτσιούκ για τη δήλωσή του ότι όταν πλέον έρχονται Τούρκοι κρατικοί αξιωματούχοι δεν επισκέπτονται τον «πρόεδρο» επειδή ίσως υπάρχει μια δυσφορία (Αταλάι και Γιλντιρίμ προχθές δεν συναντήθηκαν με τον Έρογλου). Ο ίδιος είπε, είναι «εκλελεγμένος πρόεδρος» από το «λαό» και να λέει κάποιος κάτι τέτοιο είναι μια «αρρωστημένη σκέψη», κατά την έκφρασή του. Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος και ο Υπουργός Μεταφορών δεν ζήτησαν ραντεβού μαζί του, πρόσθεσε ο κ. Έρογλου, και αυτό ήταν δική τους απόφαση, αλλά αν ζητούσαν αμέσως θα τους έβλεπε.

Στην ερώτηση εάν εκλεγεί ο Κιουτσιούκ στην προεδρία του ΚΕΕ θα είναι και υποψήφιος «πρόεδρος» του ψευδοκράτους, ο Ντερβίς Έρογλου είπε πως «προεδρικές» εκλογές θα γίνουν το 2015 και υποψήφιος μπορεί να είναι ο καθένας. Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Κιουτσούκ τώρα, είπε, είναι να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και να φέρει σε καλύτερη κατάσταση την οικονομία. «Εάν το κόμμα του αποφασίσει θα είναι υποψήφιος. Αλλά ο κ. Κιουτσιούκ έχει μπροστά του τώρα ένα πιλάφι και αυτό το πιλάφι πρέπει να το φάει».

Keywords
Τυχαία Θέματα