Σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ για 64ο

10:51 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο συγκαλεί η Κεντρική Γραμματεία της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ την επόμενη Πέμπτη για να εξεταστούν τρόποι άμεσης αντίδρασης της όσον αφορά στην πρόταση νόμου για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συντεχνίας «ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα προειδοποίησε στις 13/12/11 έξω από τη Βουλή με την τρίωρη στάση εργασίας

ότι δεν θα ανεχθεί άλλη φορά την παράκαμψη του κοινωνικού διαλόγου και την μονομερή λήψη αποφάσεων που αφορούν συμφωνημένους όρους εργασίας και θεσμικά ωφελήματα».

Εκφράζεται η θέση ότι «οι γνωστές πολιτικές δυνάμεις στη Βουλή, θέλοντας να εφαρμόσουν τη δική τους νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την οικονομία, να εξυπηρετούν κομματικές και άλλες σκοπιμότητες αποφάσισαν για ακόμη μια φορά να ενεργήσουν αυταρχικά βάζοντας ενσυνείδητα στο περιθώριο το θεσμό του κοινωνικού διαλόγου με στόχο να επιφέρουν ανεπανόρθωτο πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με τη Συντεχνία, στο βωμό αυτών των σκοπιμοτήτων τίθεται αυτή τη φορά το δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, επιχειρώντας να φορολογήσουν το εφάπαξ, να διαφοροποιήσουν τα συνταξιοδοτικά σχέδια, τις συντάξεις των κοινωνικών ασφαλίσεων και τα όρια αφυπηρέτησης.

«Πέραν της περιφρόνησης των θεσμών η πρόταση αυτή γίνεται χωρίς καμιά τεκμηρίωση, επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς και βρίσκεται σ’ αντίθεση με τις πρόσφατες αποφάσεις για μείωση των δημόσιων υπαλλήλων», αναφέρεται.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ χαρακτηρίζει αυτές τις ενέργειες ‘αντινεανικές’ και θεωρεί ότι «η συμπεριφορά αυτή έχει ξεπεράσει κάθε όριο γι’ αυτό καλεί ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν άμεσα».

«Η σύγκληση Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου αποφασίστηκε για να σταλούν συγκροτημένα και με αποφασιστικότητα τα πιο πάνω μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση», αναφέρεται τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα