Συγκάλυψη του κύριου προβλήματος της οικονομίας από το ΔΗΣΥ

16:22 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για πρωτοφανή προσπάθεια συγκάλυψης εκ μέρους του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ του κύριου προβλήματος της κυπριακής οικονομίας, της έκθεσης δηλαδή των τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα και την ελληνική οικονομία, έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοφίδης αναφέρθηκε σε «αλαζονικό, ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος», με το οποίο είπε ότι τοποθετήθηκε τη Δευτέρα «το δίδυμο Νίκου Αναστασιάδη

– Αβέρωφ Νεοφύτου» στις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ελληνικό Ραδιοσταθμό του Λονδίνου.

«Αυτή η συμπεριφορά της αλαζονείας και της ειρωνείας, όπως την έχουμε ζήσει και στο παρελθόν, είναι απλώς ένα μικρό δείγμα της συνολικότερης συμπεριφοράς που επιφυλάσσουν Αναστασιάδης – Νεοφύτου στον κυπριακό λαό» είπε ο κ. Χριστοφίδης.

Συμπλήρωσε ότι απέφυγαν στις δηλώσεις τους να απαντήσουν επί της ουσίας και πρόσθεσε ότι προσπαθούν να συγκαλύψουν τη χαιρεκακία και την ικανοποίηση τους για τα φερόμενα ως μέτρα που εισηγείται η Τρόικα.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι πάρα την προσπάθεια να συγκαλυφθεί ο πραγματικός λόγος που η Κύπρος εισέρχεται στο Μηχανισμό Στήριξης, οι ζημιές δηλαδή δισεκατομμυρίων των κυπριακών τραπεζών από τις επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα και στην ελληνική οικονομία, και να μετατεθούν οι ευθύνες αλλού, ο κυπριακός λαός αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Είπε εξάλλου ότι η συζήτηση για λήψη μέτρων μερικών εκατομμυρίων σε σύγκριση με τα δισεκατομμύρια που χρειαζόμαστε για τις τράπεζες, «είναι σαν να συγκρίνουμε ένα ψύλλο με ένα ελέφαντα».

Επίσης έκανε λόγο για συμπόρευση των κ. Αναστασιάδη – Νεοφύτου με τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και πρόσθεσε ότι ο τελευταίος φέρει τεράστια ευθύνη, διότι ως εποπτική Αρχή δεν διαδραμάτισε το ρόλο του για αποτροπή αυτής της κατάστασης.

Ακόμη είπε ότι είναι γνωστές οι ακραίες, νεοφιλελεύθερες τους θέσεις για την οικονομία, οι οποίες όπου έχουν δοκιμασθεί έχουν οδηγήσει τους λαούς στην πλήρη εξαθλίωση.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφίδης εξέφρασε μεγάλη απογοήτευση για το ότι και άλλες πολιτικές δυνάμεις «στοιχίζονται πίσω από τον κ. Αναστασιάδη και τις επικίνδυνες του απόψεις για την οικονομία».

Συνέχισε, λέγοντας ότι ο απλός πολίτης διερωτάται πώς μπορούν κόμματα και πολιτικοί με ένα, υποτίθεται, κεντρώο και σοσιαλιστικό υπόβαθρο να ταυτίζονται με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις και απόψεις Αναστασιάδη – Νεοφύτου.

«Αυτό είναι κάτι που οι ίδιοι πρέπει να απαντήσουν, όπως πρέπει να απαντήσουν γιατί συμμετέχουν στην ευρύτερη προσπάθεια για συγκάλυψη του πραγματικού προβλήματος που είναι η έκθεση των τραπεζών, και στην προσπάθεια συγκάλυψης όσων φέρουν την πραγματική ευθύνη», είπε.

Ο κ. Χριστοφίδης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την αναφορά του στις ευθύνες του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και κατά πόσο έχει ευθύνες και η παρούσα Κυβέρνηση, επανέλαβε ότι το κύριο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας είναι το πρόβλημα των τραπεζών.

<
Keywords
Τυχαία Θέματα