Στους δρόμους ξανά την Τρίτη οι κάτοικοι της περιοχής Πέρα Χωρίου Νήσου

13:37 15/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με το κλείσιμο των δρόμων παρά τα χημικά εργοστάσια στην περιοχή Πέρα Χωρίου Νήσου, καθώς και το κλείσιμο του εργοστασίου ΒΙΟΧΡΩΜ επανέρχονται την Τρίτη οι κάτοικοι των κοινοτήτων Πέρα Χωριού και Νήσου, αφού μετά από επιστολή του το Υπουργείο Εσωτερικών παρέπεμψε το θέμα της μετακίνησης της ΒΙΟΧΡΩΜ για επανεξέταση σε 3 – 4 χρόνια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους, οι Κοινότητες Πέρα Χωριού και Νήσου δηλώνουν για ακόμα μια φορά ότι δεν θα σταματήσουν τις δυναμικές ενέργειες τους, προτού ληφθεί απόφαση για μετακίνηση και

του εργοστασίου της ΒΙΟΧΡΩΜ και θα συνεχίσουν να εξασκούν πιέσεις και να παίρνουν μέτρα, ώστε το συντομότερο να δικαιωθούν.

Καλούν την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής και όλους τους βουλευτές των κομμάτων, οι οποίοι ασχολήθηκαν με το θέμα και διαπίστωσαν την αναγκαιότητα της μετακίνησης των εργοστασίων να συνεχίσουν να είναι δίπλα στους κατοίκους, για την επιτυχή έκβαση του δίκαιου αγώνα τους.

Επίσης, καλούν τον Υπουργό Εσωτερικών να επανεξετάσει τη θέση του Υπουργείου του και να συνεργαστεί με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και Τμήματα, για την υιοθέτηση λύσης, που να προνοεί την μετακίνηση και του εργοστασίου ΒΙΟΧΡΩΜ από την κατοικημένη περιοχή σε λογικό χρονικό διάστημα.

Όπως προσθέτει η ανακοίνωση με την νέα θέση του ΥΠΕΣ για παραπομπή της εξέτασης του θέματος σε 3-4 χρόνια ουσιαστικά το θέμα της μετακίνησης του εργοστασίου αρχίζει από την αρχή. «Η αρνητική αυτή εξέλιξη ουσιαστικά επαναφέρει το θέμα στα αρχικά στάδια εξέτασης του. Αυτή η εξέλιξη, για το κοινοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους δεν ήταν η αναμενόμενη, και φυσικό ήταν να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το κλίμα και μας αναγκάζει να συνεχίσουμε με περισσότερο πείσμα και διεκδικιτηκότητα τον αγώνα μέχρι να επιτευχθεί λύση, όπως έγινε και με την περίπτωση του άλλου εργοστασίου στις κοινότητες μας».

Οι Κοινότητες Πέρα Χωριού και Νήσου σημειώνουν ότι αντιλαμβάνονται ότι η επιχείρηση δεν θα μπορούσε να κλείσει από την μια μέρα στην άλλη, αλλά θα μπορούσε να παραμείνει το εργοστάσιο για ακόμα κάποιο λογικό χρόνο, νοουμένου ότι η λειτουργία του θα είναι ελεγχόμενη, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα εκπέμπονται βλαβερές ουσίες στο περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα