‘Στόχος η διασφάλιση εργασίας με ασφάλεια για κάθε πολίτη’

13:12 13/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ήταν και παραμένει προσηλωμένο στη διασφάλιση του δικαιώματος του κάθε πολίτη για αξιοπρεπή εργασία σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, στη Δευτερά, με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

”Χαιρετίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες με τις οποίες η Εκκλησία συμμετέχει, αποδίδοντας τη δέουσα τιμή προς όσους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται και σήμερα ακόμη ενάντια στην εκμετάλλευση και κατάφεραν και καταφέρνουν

να οδηγούν την κοινωνία και τον άνθρωπο μπροστά”, είπε η Υπουργός στην ομιλία της, την οποία ανέγνωσε η Ανώτερη Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων, Μαρίνα Ιωάννου.

”Η συμμετοχή της εκκλησίας, μαζί με την πολιτεία και την κοινωνία, στην έκφραση τιμής προς τους αγωνιστές των πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών, οι οποίοι επέλεξαν δρόμο δύσβατο και τραχύ ώστε ο κάθε εργαζόμενος να απολαμβάνει την αξιοπρέπεια και την ευημερία που αρμόζει”, τόνισε η κ. Χαραλάμπους, ”είναι αξιοπρόσεκτη, αξιέπαινη και σημαντική”.

”Με ιδιαίτερη ευαρέσκεια”, πρόσθεσε, ”επισημαίνω ότι η εκδήλωση αυτή έχει πλέον καθιερωθεί και στέλλει σωστά μηνύματα γύρω από τις ανθρώπινες αξίες, γύρω από την αλληλεγγύη και την ευημερία, γύρω από τους δυσπραγούντες και αδύνατους”.

Η Υπουργός Εργασίας ευχαρίστησε τη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής για την πρόσκληση να χαιρετίσει την εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά και διαβεβαίωσε για ”την εκτίμηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και ιδιαιτέρως προς τον Μητροπολίτη Ησαΐα, ο οποίος με το έργο του ανταποκρίνεται επάξια στον ρόλο του ως πνευματικού ηγέτη”.

”Η εφετινή Πρωτομαγιά”, δήλωσε η κ. Χαραλάμπους, ”συνεχίζει να βρίσκει τους εργαζομένους εν μέσω συμπληγάδων, αποτέλεσμα των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της σημαντικής, για τα κυπριακά δεδομένα, αύξησης της ανεργίας”.

Οπως ανέφερε η Υπουργός, ”η ένταση και η διάρκεια της κρίσης έφερε στο προσκήνιο διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας και διόγκωσε τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην κυπριακή οικονομία”.

”Εμπρακτα, με σειρά από παρεμβάσεις και σχέδια”, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, ”ενεργούμε για περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης, για στήριξη της απασχόλησης και επαγγελματική καθοδήγηση των ανέργων, αλλά και για παροχή βοήθειας σε όσους συνανθρώπους μας βρίσκονται σε δεινή θέση”.

”Στηρίζουμε”, τόνισε η κ. Χαραλάμπους, ”τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και αυξήσαμε τις κοινωνικές παροχές, εγκαινιάσαμε σχέδια στήριξης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα, παραχωρήσαμε το πασχαλινό επίδομα, υιοθετήσαμε νέα στεγαστικά σχέδια, σχέδια φοιτητικής μέριμνας και άλλα”.

Επίσης, συνέχισε, ”αναβαθμίσαμε τις πολιτικές μας και τα σχέδια για άτομα με αναπηρίες, καθώς και για λήπτες δημοσίου βοηθήματος”, ενώ ”παράλληλα, επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στη μείωση τ

Keywords
Τυχαία Θέματα