Στο τραπέζι η ΑΤΑ την επόμενη εβδομάδα, λέει ο Υπουργός Οικονομικών

07:02 11/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της ΑΤΑ συζητούν την ερχόμενη εβδομάδα Υπουργείο Οικονομικών και συντεχνίες, όπως ανέφερε την Πέμπτη ο Υπουργός Βάσος Σιαρλή, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για συζήτηση νέων μέτρων που θα στοχεύουν στη συγκράτηση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 2,5%.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εναρκτήριας τελετής του ετήσιου συνεδρίου του παγκόσμιου Συνδέσμου Εμπιστευμάτων και Διαχειριστών Περιουσίας (STEP), ο κ. Σιαρλή κλήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

την Τετάρτη, δηλώνοντας ότι αυτή αφορούσε θέματα του Υπουργικού Συμβουλίου για τα οποία δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε αναφορά.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως η φιλοσοφία των μέτρων που συζητούνται είναι “να φέρουμε πίσω το δημοσιονομικό έλλειμμα στο μέγιστο ποσοστό του 2,5 % του ΑΕΠ“, και υπέδειξε ότι θα πρέπει πρώτα να συζητηθούν με τις συντεχνίες και τους άλλους κοινωνικούς εταίρους και ακολούθως να δημοσιοποιηθούν.

Προς το παρόν, συνέχισε, δεν έχει καθοριστεί κάποια ημερομηνία, ωστόσο την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί ξεχωριστά το θέμα της ΑΤΑ με τις συντεχνίες.

Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε παράλληλα την πίστη του στην “καλή θέληση όλων των Κυπρίων για το καλό του τόπου“ και είπε πως πολλοί εξέφρασαν και στον ίδιο την προθυμία τους να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν τον τόπο.

“Κάποιοι μπορεί να το αμφισβητούν αυτό, αλλά μιλώντας εγώ με τον κόσμο, βρίσκω μια τεράστια θέληση από πλευράς του κόσμου να συνεισφέρει ακόμα και πάνω σε εθελοντική βάση“, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ελλαδικό χώρο, ο κ. Σιαρλή δήλωσε πως κάποιες επηρεάζουν και την Κύπρο και ότι, αν δεν μπορούν να εκτιμηθούν αυτή τη στιγμή, “ξέρουμε όμως ότι θα κάνουν το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο“.

Τέλος, συνέστησε υπομονή, ψυχραιμία και καλή θέληση, “γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα που μπορεί να το αντιμετωπίσεις με ακραίες καταστάσεις ή με ακραίες τοποθετήσεις“

Keywords
Τυχαία Θέματα