Στο Προεδρικό σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα μέτρα

07:31 12/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις συναντάται σήμερα, στις 10, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στα πλαίσια του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης στην Τρόικα.

Η ΠΕΟ ανακοίνωσε ότι επικροτεί τη θέση της Κυβέρνησης ότι οι προτάσεις της Τρόικας, όπως έχουν διατυπωθεί, δεν είναι αποδεκτές και ότι χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση για μια κοινωνικά πιο ισορροπημένη δανειακή συμφωνία με αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Η

ΣΕΚ έκανε λόγο για επιβάρυνση των ώμων των μισθωτών από τα μέτρα που προτείνει η Κυβέρνηση, δηλώνοντας ωστόσο πνεύμα καλής θέλησης.

Από την πλευρά της η ΔΕΟΚ έκρινε ότι οι κυβερνητικές προτάσεις είναι αποδεκτές ως βάση διαπραγμάτευσης για τη διαμόρφωση του κυπριακού εθνικού πακέτου, εκφράζοντας εξίσου την εποικοδομητική της διάθεση.

Εξάλλου, χθες το μεσημέρι δόθηκαν στα κοινοβουλευτικά κόμματα και στους κοινωνικούς εταίρους οι θέσεις πολιτικής για τον τραπεζικό τομέα, επί των τομεακών και διαρθρωτικών προτάσεων και το πακέτο μέτρων για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανακοίνωσε ότι σήμερα πραγματοποιείται συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών των οικονομικών επιτελείων των κομμάτων, όπου θα συζητηθούν τεχνικές λεπτομέρειες, υπό το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Χρίστο Πατσαλίδη.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα, που είχαν αρχικά συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσουν τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης προς την Τρόικα την προηγούμενη Παρασκευή, θα έχουν εκ νέου συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα το πρωί, η οποία και όπως έχει δηλώσει η Κυβέρνηση θα είναι και η τελευταία.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κάλεσε χθες τα κόμματα, στη συνάντηση της Δευτέρας, να αναδείξουν πρώτα από όλα τις κοινές θέσεις που έχουν και όχι τις διαφωνίες.

Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατό τις διαπραγματεύσεις για την οικονομία στο εσωτερικό για να αρχίσει τη διαπραγμάτευση με τ

Keywords
Τυχαία Θέματα