Στο πνεύμα των Χριστουγέννων μπαίνει η Λάρνακα

09:33 24/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Λάρνακα μπαίνει σιγά – σιγά στο πνεύμα των Χριστουγέννων αφού ο εορταστικός διάκοσμος έχει ήδη τοποθετηθεί εδώ και μέρες σε κεντρικά σημεία της πόλης και έχει προγραμματιστεί να φωταγωγηθεί από το Δήμαρχο Ανδρέα Λουρουτζιάτη την ερχόμενη Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

Για τις Χριστουγεννιάτικες του εκδηλώσεις ο Δήμος Λάρνακας θα στηριχθεί φέτος σε ένα εξ ολοκλήρου κυπριακό πρόγραμμα δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια νότα χαράς και ευτυχίας, τουλάχιστον στα μικρά παιδιά, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την Κύπρο.

Σύμφωνα

με τον υπεύθυνο του Πολιτιστικού Τμήματος του Δήμου Λάρνακας Ακη Ιωάννου, έχουν ξεπεράσει τις πέντε χιλιάδες και αναμένεται να φθάσουν τις έξι χιλιάδες τα άτομα που ως μέλη χορωδιών, χορευτικών συγκροτημάτων, μπάντων και άλλων, θα συμμετέχουν για ένα μήνα σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικές πλατείες της πόλης.

Επίσης το τρενάκι του Δήμου θα προσφέρει δωρεάν βόλτες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ζήνωνα, με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

Συγκεκριμένα 300 περίπου σχήματα θα εμφανιστούν από την 1η Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσει το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας. Η φωταγώγηση του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ερμού και το άναμμα του εορταστικού διάκοσμου της πόλης θα γίνουν την στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής 1ης Δεκεμβρίου από τον Δήμαρχο Ανδρέα Λουρουτζιάτη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της 1ης Δεκεμβρίου, ο Δήμος Λάρνακας θα προσφέρει στον κόσμο δωρεάν ζιβανία, κρασί και άλλα κυπριακά εδέσματα στην πλατεία Ερμού, ενώ παιδικές χορωδίες θα τραγουδούν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Επίσης όπως και τα προηγούμενα χρόνια στις 21, 22, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα γίνει πεζοδρόμηση στο κέντρο της Λάρνακας προκειμένου ο κόσμος να μπορεί απρόσκοπτα να κάνει τις χριστουγεννιάτικες αγορές του ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις στις τρεις μεγάλες πλατείες της πόλης, δηλαδή στην πλατεία Ερμού, την πλατεία Αγίου Λαζάρου και την πλατεία Παλλάς.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Λάρνακας για τα Χριστούγεννα φέρουν φέτος τον τίτλο «Όλη η Λάρνακα μια οικογένεια» και όπως ανέφερε ο Ακης Ιωάννου «ο τίτλος είναι συμβολικός, αφού θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα σε όλες τις οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση και την ανεργία ότι η πόλη τους δεν τους ξεχνά ούτε και τις γιορτές».

Στις 15 Δεκεμβρίου ο Δήμος Λάρνακας θα διοργανώσει εκδήλωση κατά την οποία ο αγαπημένος Αγιος των παιδιών ο Αγιος Βασίλης φορτωμένος δώρα θα περπατά και θα χαρίζει από ένα σε κάθε παιδί που θα βλέπει μπροστά του καθώς θα περιδιαβάζει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Την ημέρα αυτή όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Λάρνακας θα γίνουν πεζόδρομοι ώστε τα παιδιά να μπορούν να συναντούν τον αγαπημένο τους Αγιο Βασίλη χωρίς τον φόβο των τροχοφόρων.

Πέραν όμως της προσφοράς προς τα μικρά παιδιά, ο Δήμος Λάρνακας για ολόκληρο το Δεκέμβριο θα διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα και τρόφιμα τα οποία θα δοθούν σε δυσπραγούσες οικογένειες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τέλος τα μεσάνυκτα της 31ης Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Λάρνακας στην πλατεία Ευρώπης στην παραλία των Φοινικούδων η καθιερωμένη εορτή για την υποδοχή του νέου έτους, του 2014 με μουσική, χορό, ποτά και εδέσματα και φυσικά με την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα