Στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής η προσέλκυση επενδύσεων, τονίζει ο Πρόεδρος

20:29 24/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής στρατηγικής για την οικονομική ανάκαμψη, τόνισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι η εγγραφή χιλίων νέων εταιρειών στην Κύπρο το Νοέμβριο ενισχύει τις προσδοκίες ότι η Κύπρος είναι ικανή να αντιμετωπίσει

τις υφιστάμενες προκλήσεις όσο το δυνατόν πιο καλά, αποτελεσματικά και άμεσα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια της εταιρείας Windsor, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη δυναμική του τομέα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Κύπρο και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Κύπρος σε ξένους επενδυτές όπως η οικονομία της ελεύθερης αγοράς, το ιδιαίτερα εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό της, η στρατηγική της θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, η καλά αναπτυγμένη υποδομή της και το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που ισχύει.

Η Κύπρος, πρόσθεσε, διατηρεί σήμερα τα μοναδικά χαρακτηριστικά της εξειδίκευσης και των πλεονεκτημάτων του τομέα των υπηρεσιών τα οποία έχουν ενισχυθεί περαιτέρω από την ιδιότητά της ως κράτους μέλους της ΕΕ, του πλήρως εναρμονισμένου με το διεθνές δίκαιο φορολογικού και νομοθετικού της πλαισίου, την ολοκλήρωση σχεδόν 50 συμφωνιών αποφυγής διπλής φορολογίας και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό εταιρικό φόρο του 12,5%.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνέχισε τονίζοντας ότι «η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής στρατηγικής για την οικονομική ανάκαμψη από τις υφιστάμενες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος». Προς αυτό το σκοπό, πρόσθεσε, λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί ένα πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον.

Αναφέρθηκε, με ικανοποίηση, όπως είπε, στο γεγονός ότι στην Κύπρο, το Νοέμβριο, ενεγράφησαν χίλιες νέες εταιρείες, ενισχύοντας έτσι τις προσδοκίες των φορέων του τομέα διεθνών υπηρεσιών ότι η κατάσταση βελτιώνεται και ότι η Κύπρος είναι ικανή να αντιμετωπίσει τις υφιστάμενες προκλήσεις όσο το δυνατόν πιο καλά, αποτελεσματικά και άμεσα.

Αναφερόμενος στην εταιρεία Windsor, εξήρε την πορεία της ως την πρώτη εταιρεία που ενεργοποιήθηκε στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στο νησί. Δεν έχω αμφιβολία ότι τα επόμενα 25 χρόνια θα σηματοδοτήσουν ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και ανάπτυξη, είπε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα