Στο 1% η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2013, εκτιμά η Κυβέρνηση

14:03 17/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

H Γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα πάνω ελαφρώς την πρόβλεψή της για ανάπτυξη της οικονομίας της φέτος, αλλά μείωσε την εκτίμησή της για του χρόνου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας Φίλιπ Ρέσλερ, την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κυβέρνηση προγραμματίζει ανάπτυξη της τάξης του 0,8% για το 2012, ελαφρώς πιο πάνω από το 0,7% που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Ωστόσο, η κορυφαία οικονομία της Ευρώπης θα αναπτυχθεί μόνο κατά 1,0% του χρόνου, αντί για τις ελπίδες για ανάπτυξη της τάξης του 1,6% που είχαν εκφραστεί νωρίτερα φέτος,

είπε ο κ. Ρέσλερ.

«Τα καλά νέα είναι ότι η Γερμανία αντέχει και βρίσκεται ακόμη σε οδό ανάπτυξης, παρά την παγκόσμια οικονομική αναταραχή», ανέφερε ο κ. Ρέσλερ κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου στο Βερολίνο.

Οι οικονομικές επιδόσεις της Γερμανίας τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου ήταν καλύτερες απ’ ότι αναμενόταν, είπε.

«Όμως με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και την οικονομική αποδυνάμωση αναπτυσσόμενων χωρών στην Ασία και τη Λατινική Αμερική η Γερμανία βρίσκεται εν μέσω οικονομικής καταιγίδας», προειδοποίησε.

Οι εταιρείες αναβάλλουν προγραμματισμένες επενδύσεις και η πλειοψηφία των δεικτών οικονομικού κλίματος δείχνει ότι η ανάπτυξη αποδυναμώνεται.

«Γι αυτό αναμένουμε μια μείωση της οικονομικής ώθησης στο χειμερινό εξάμηνο», είπε, προσθέτοντας όμως ότι «δεν μπορεί να πει κανείς ότι η ανάπτυξη καταρρέει».

Η γερμανική οικονομία, ανέφερε, «παραμένει εύρωστη και στέκει σε διαρθρωτικά στερεή βάση. Υπάρχει κάθε ένδειξη ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να ανακτήσει μομέντουμ και αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί και στη Γερμανία».

Keywords
Τυχαία Θέματα