Αγροτική γη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μοιράζει η ψευδοκυβέρνηση

13:22 17/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πέντε μέρες πριν από το εκλογικό συνέδριο του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ο Ιρσέν Κιουτσιούκ επέδωσε χθες 327 «τίτλους ιδιοκτησίας» αγροτικών τεμαχίων σε παιδιά «ηρώων» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Στην τελετή παρόντες ήταν οι «υπουργοί» εσωτερικών, εθνικής παιδείας, τουρισμού και ο «βουλευτής» Αμμοχώστου Αχμέτ Τσιαλούντα. Να σημειωθεί ότι ο ανθυποψήφιός του, Αχμέτ Κασίφ είναι «βουλευτής» Αμμοχώστου.

Εδώ και ενάμιση χρόνο, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Κιουτσιούκ, με συνειδητό τρόπο συνεχίζουν το πρόγραμμα παραχώρησης αγροτικών τεμαχίων «σε κάθε γωνιά της χώρας»

με στόχο να κρατήσουν ζωντανό το ψευδοκράτος. Στην Αμμόχωστο, είπε, όλες οι επενδύσεις έχουν τη σφραγίδα της «κυβέρνησης» ΚΕΕ και υπενθύμισε τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελευταία επίσκεψή του στα κατεχόμενα, όταν είχε δηλώσει ότι «δεν πρόκειται να διαχωριστεί η Αμμόχωστος από τα χώματα της πατρίδας», κατά την έκφραση του κ. Κιουτσιούκ. Ανακοίνωσε επίσης ότι συνεχίζονται οι εργασίες στους δρόμους της κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου, ενώ σε δύο εβδομάδες θα εγκαινιαστεί και ο δρόμος Μόρφου – Λεύκας.

Ο «πρόεδρος» της «ένωσης οικογενειών ηρώων και αναπήρων πολέμου», Ερτάν Ερσάν ανέφερε στην ίδια εκδήλωση ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν 2.200 παιδιά «ηρώων» που έχουν δικαίωμα ιδιοκτησίας, όπως είπε. Από την πλευρά του ο «πρόεδρος» του παραρτήματος της «ένωσης» στην κατεχόμενη Αμμόχωστου, Αχμέτ Ερτάι είπε ότι η τελευταία φορά που κατανεμήθηκε αγροτική γη σε παιδιά «ηρώων» ήταν το 1990 επί «πρωθυπουργίας» Ντερβίς Ερογλου και το 2007 αυτήν τη γη την πήραν πίσω και θέλησαν να τους δώσουν σε περιοχή κοντά σε σκουπιδότοπο, αλλά αρνήθηκαν. Εξάλλου, πρόσθεσε, δόθηκε σε παιδιά «ηρώων» στην Αμμόχωστο, αγροτική γη κοντά στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα