Στις κάλπες οι Ρώσοι για τις κοινοβουλευτικές εκλογές

11:05 4/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το κυβερνών κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να δει την τεράστια κοινοβουλευτική πλειοψηφία του να περικόπτεται στις εκλογές της Κυριακής ευρέως ως μια δοκιμασία της δημοτικότητάς του, μπροστά από μια αναμενόμενη επιστροφή στην προεδρία στις αρχές του επόμενου έτους.

Οι ψηφοφόροι προσήλθαν από τον Ειρηνικό προς τις Βαλτικές ακτές, στη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, όπου ο Πούτιν αποκατέστησε τον κεντρικό έλεγχο και αναβίωσε την οικονομία της χώρας κατά την προεδρία του από το 2000 μέχρι το 2008. Παραμένει μακράν

ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη χώρα, αλλά υπάρχουν σημάδια ότι Ρώσοι μπορεί να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να καλλιεργήσουν την εικόνα ενός δυνατού άνδρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, κάποιοι ψηφοφόροι εξέφρασαν απέχθεια για μια δημοσκόπηση λέγοντας ότι πιθανόν να είναι στημένη. Άλλοι είπαν ότι υποστηρίζουν το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας του Πούτιν, που εξακολουθεί να ασκεί επιρροή ως Πρωθυπουργός αφού παρέδωσε την Προεδρία στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ καθώς το σύνταγμα απαγορεύει πάνω από δύο συνεχόμενες θητείες.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα του Πούτιν πιο κοντά στο να κερδίσει την πλειοψηφία, αλλά λιγότερες από 315 θέσεις τις οποίες έχει σήμερα στην Δούμα των 450 εδρών.

Εάν το κόμμα του Πούτιν λάβει λιγότερο από τα δύο τρίτα των εδρών, θα έχει αφαιρεθεί από τη λεγόμενη συνταγματική πλειοψηφία, η οποία του επιτρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα και ακόμη και να εγκρίνει την μομφή του προέδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα