Στις 27 Μαρτίου η έναρξη των τελικών αγορεύσεων στην υπόθεση δολοφονίας Χατζηκωστή

14:46 1/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, δυόμιση χρόνια μετά την έναρξη της, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Η διαδικασία, η οποία διακόπηκε σήμερα για ένα μήνα περίπου, βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας των τελικών αγορεύσεων τόσο από τους συνηγόρους υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορούμενων στην υπόθεση, όσο και από την κατηγορούσα Αρχή.

Η ακροαματική διαδικασία θα επαναρχίσει στις 27 Μαρτίου του 2013 και τον κύκλο των αγορεύσεων θα ανοίξει ο συνήγορος

υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης, ο οποίος έκλεισε τελευταίος την υπόθεσή του.

Η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, η οποία συγκλόνισε την Κύπρο τον Ιανουάριο του 2010, έφτασε ενώπιον των τελικών αγορεύσεων με δέκα χιλιάδες σελίδες πρακτικών και πέραν των εννιακοσίων τεκμηρίων.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν και κατέθεσαν μέχρι σήμερα πέραν των 150 μαρτύρων κατηγορίας και μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ αρκετές μαρτυρίες που συμπεριλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο έγιναν παραδεκτές.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, ο συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορουμένου, έκλεισε την υπόθεση του.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Σολομωνίδης ζήτησε από τους συνηγόρους υπεράσπισης να αναφέρουν το χρόνο που θα χρειασθούν για τη γραπτή αγόρευση και την προφορική ανάπτυξη της στο δικαστήριο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορουμένου Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής, ζήτησε χρονικό περιθώριο ενός μήνα, διότι, όπως είπε η πληθώρα πρακτικών και τεκμηρίων αιτιολογούν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο δικηγόρος του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριος Γεωργίου, ζήτησε τρεις με τέσσερις εβδομάδες, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης, Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, ζήτησε επίσης ένα μήνα.

Το ίδιο χρονικό διάστημα ζήτησε και ο δικηγόρος του 4ου κατηγορούμενου.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Έλενα Κλεόπα, ανέφερε ότι δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μία εβδομάδα για την τελική της αγόρευση, αφότου ολοκληρωθεί η τελική αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Εξάλλου, η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε από τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου όπως το τεκμήριο 116, δηλαδή η μοτοσικλέτα διαφυγής των δραστών από τον τόπο του εγκλήματος, φυλαχθεί σε άλλο χώρο, για να μην στοιχίζει στην Κυπριακή Δημοκρατία η φύλαξη της καθημερινά στο Κακουργιοδικείο.
Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων υπέβαλαν ένσταση, αναφέροντας ότι η πιθανή μεταφορά του συγκεκριμένου τεκμηρίου σε άλλο χώρο, ενδεχομένως να μην είναι ασφαλής.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αποφάσισε πως η αίθουσα του Κακουργιοδικείου θα χρησιμοποιηθεί από άλλο δικαστήριο και ως εκ τούτου η μοτοσικλέτα θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο, όπου θα διασφαλιστεί η ασφαλής φύλαξή της.

Η διαδικασία, η οποία ορίστηκε για τις 27 Μαρτίου, θα ξεκινήσει στις 09:00.

Στο μεταξύ, οι κατηγορούμενοι Ανδρέας Γρηγορίου, Τάσος Κρασοπούλης, Έλενα Σκορδέλη και Γρηγόρης Ξενοφώντος θα παραμείνουν μέχρι τότε υπό κράτηση.
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνωμοσίας για φόνο, καθώς επίσης για φόνο εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μαζί με τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Φάνο Χατζηγεωργίου, ο οποίος εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, επέφεραν το θάνατο του Άντη Χατζηκωστή εκ προμελέτης, με δύο πυροβολισμούς κυνηγετικού όπλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα