Η Πολιτική Άμυνα συνδράμει τους άπορους συμπολίτες μας

14:02 1/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τρόφιμα και είδη ρουχισμού και υπόδησης παραδόθηκαν το πρωί στη Μητρόπολη Λεμεσού, στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας που εξήγγειλε η Πολιτική Άμυνα της Κύπρου, με αφορμή και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Άμυνας.

Όπως δήλωσε, εκ μέρους της Πολιτικής Άμυνας Λεμεσού, ο Μιχάλης Ρούβας, «αποστολή μας είναι να είμαστε κοντά στον πληθυσμό, σε περιπτώσεις ανθρωπογενών ή φυσικών καταστροφών, αλλά συνάμα, η αποστολή μας είναι και ανθρωπιστική, διότι ο σκοπός είναι ιερός και είναι επιτακτικά αναγκαίος».

Η

προσπάθεια για παροχή βοήθειας «σε συνανθρώπους μας που μαστίζονται από την τρέχουσα οικονομική κρίση», συνέχισε, γίνεται σε παγκύπριο επίπεδο, μέσω των περιφερειακών διευθύνσεων της Πολιτικής Άμυνας.

Ευχαριστώντας την Πολιτική Άμυνα, ο Διευθυντής του γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας της Μητρόπολης Λεμεσού και Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, Σταύρος Ολύμπιος, δήλωσε πως, «είναι μια πολύ ευγενική χειρονομία, που δείχνει την ευαισθητοποίηση του κόσμου για να μπορεί να προσφέρει η εκκλησία στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη και τροφής και χρημάτων και ενδυμάτων και πολλών άλλων ειδών».

Ο κ. Ολύμπιος υπενθύμισε ότι, καθημερινά η Μητρόπολη Λεμεσού προσφέρει προγεύματα και γεύματα σε 3 περίπου χιλιάδες άπορους συνανθρώπους μας, όπως επίσης και είδη ένδυσης και υπόδησης, αλλά και όπου κρίνεται αναγκαίο και οικονομικής βοήθειας.

«Είναι ανάγκη ο λαός να ευαισθητοποιηθεί, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη δύσκολη οικονομική κρίση που περνά ο τόπος μας», είπε και πρόσθεσε ότι το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού έχει ξεκινήσει τη δημιουργία των «Κέντρων Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών», όπου εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις από όλες τις πόλεις, συλλέγουν τρόφιμα και είδη ένδυσης για να τα προσφέρουν στο κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα