Στήριξη στη διαδικασία των συνομιλιών εκφράζει η Γαλλία

19:06 11/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Η Γαλλία, δια μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, χαιρετίζει την υιοθέτηση του κοινού ανακοινωθέντος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη, το οποίο επιτρέπει την επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την επανένωση της Κύπρου και δηλώνει ότι θα στηρίξει τη διαδικασία.

Οπως αναφέρεται στη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του γαλλικού ΥΠΕΞ, η Γαλλία

χαιρετίζει την «υιοθέτηση του κοινού ανακοινωθέντος από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Ερογλου, το οποίο επιτρέπει την επανέναρξη των ενδοκοινοτικών συνομιλιών με στόχο την επανένωση της Κύπρου».
Η Γαλλία, προστίθεται, «χαιρετίζει τις προσπάθειες που κατέληξαν στο αποτέλεσμα αυτό και υπενθυμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στη βάση της κοινής αυτής δήλωσης θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία, που θα είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις ιδρυτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τέλος, τονίζεται ότι η Γαλλία «θα στηρίξει τη διαδικασία, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών” και “καλεί όλα τα μέρη να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση για να επέλθει η λύση του Κυπριακού».

Keywords
Τυχαία Θέματα