Στήριξη σε έργα για το Δήμο Γερμασόγειας εκφράζει ο Υπουργός Συγκοινωνιών

18:13 17/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Με τη σημερινή πρώτη επίσκεψη του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων στο Δήμο Γερμασόγειας, οι δημοτικές αρχές θεωρούν πως “μπήκε το νερό στο αυλάκι” για την προώθηση σειράς έργων που παρέμεναν για χρόνια σε στασιμότητα, στερώντας από τους δημότες μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Τάσος Μητσόπουλος παρακάθισε το πρωί σε πολύωρη σύσκεψη με το δημοτικό συμβούλιο Γερμασόγειας, όπου ενημερώθηκε για τα έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα

και διαβεβαίωσε πως, εκεί και όπου είναι εφικτό, αυτά θα προωθούνται ή θα προετοιμάζονται για να ξεκινήσουν όταν οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μητσόπουλος, “αυτή την περίοδο έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας και εκεί που ενδεχομένως δεν υπάρχουν λεφτά, να δούμε τα έργα εκείνα τα οποία είναι σε φάση ωρίμανσης, να τα ετοιμάσουμε, ούτως ώστε όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, να μπορούν να ενταχθούν στον προϋπολογισμό”, ενώ σημείωσε πως “ως Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, με όλες μας τις υπηρεσίες και τμήματα, θα είμαστε κοντά στο Δήμο Γερμασόγειας”.

Από μια σειρά θεμάτων που τέθηκαν ενώπιον του Υπουργού, ξεχωρίζουν η απόφαση για προώθηση, μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, της δημιουργίας πέντε κυματοθραυστών, η δημιουργία δεύτερης πρόσβασης στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Αθανασίου, ώστε να μεταφερθεί η τροχαία κίνηση εκτός της κοινότητας Γερμασόγειας και τέλος, η διαμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου του Προφήτη Ηλία, που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ΕλλάδαςΚύπρου.

Αναφερόμενος στο θέμα των κυματοθραυστών, ο κ. Μητσόπουλος είπε πως “γίνεται ήδη μια πολύ εντατική προσπάθεια ώστε το έργο αυτό να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση την επόμενη χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020″ και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο του θα ασκήσει όλη την επιρροή του ώστε να κριθεί ως έργο προτεραιότητας και μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες να ξεκαθαρίσει.

Όσον αφορά τον παρακαμπτήριο, ο Υπουργός είπε πως “θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του έργου αυτού, έστω και κατά φάσεις και να υλοποιηθεί σε ένα βάθος τριών χρόνων ενδεχομένως”, ενώ για τον αρχαιολογικό χώρο του Προφήτη Ηλία δήλωσε πως από πλευράς του Υπουργείου του είναι όλα έτοιμα και το ερχόμενο φθινόπωρο, το έργο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ΕλλάδαςΚύπρου με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία και με αναμενόμενη χρονολογία έναρξης του το 2015.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Ανδρέας Γαβριηλίδης, ευχαρίστησε τον Τάσο Μητσόπουλο για το ενδιαφέρον που επέδειξε και σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετά ώριμα έργα για να ξεκινήσουν στη Γερμασόγεια, τον κατεξοχήν τουριστικό Δήμο στη Λεμεσό, “φτάνει η Κυβέρνηση να δει λίγο κι εμάς”.

Ο κ. Γαβριηλίδης προσκάλεσε επίσης τον κ.Μητσόπουλο να τελέσει, το δεύτερο Σαββατοκύριακο Μαΐου, τα εγκαίνια του κυκλικού κόμβου της Γερμασόγειας, του οποίου οι εργασίες τοπιοτέχνησης ολοκληρώνονται σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα