Στήριξη κυβερνητικών πρωτοβουλιών από ΔΗΣΥ για τα επιδόματα μονογονιών

14:32 2/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού θα στηρίξει κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία προκειμένου να τεθούν σε άμεση εφαρμογή διορθωτικά μέτρα “που θα αποκαταστήσουν στρεβλώσεις και αδικίες που έχουν προκύψει από τη λειτουργία του νέου συστήματος καταβολής των μονογονεϊκών επιδομάτων”, διαβεβαίωσε την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού Τάσος Μητσόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, σε συνέχεια της πρόσφατης παρέμβασης του Δημοκρατικού Συναγερμού για τα προβλήματα που έχουν

προκύψει στη νέα διαδικασία καταβολής των επιδομάτων στις μονογονεϊκές οικογένειες, η Υπουργός Εργασίας επικοινώνησε με τον κ. Μητσόπουλο τον οποίο και ενημέρωσε για τις κινήσεις που γίνονται εκ μέρους της Κυβέρνησης προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία καταβολής των επιδομάτων και να αποκατασταθούν στρεβλώσεις και αδικίες που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της νέας διαδικασίας.

Η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή, το ταχύτερο δυνατό, διορθωτικά μέτρα.

“Κάτι τέτοιο μπορεί να απαιτήσει και την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας. Εν τω μεταξύ έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, προκειμένου να εξετάζονται μεμονωμένες περιπτώσεις στις οποίες προκύπτουν μεγάλες και εξόφθαλμες διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, προκειμένου να υπάρχει αποκατάσταση των αδικιών”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Μητσόπουλος ευχαρίστησε την Υπουργό Εργασίας για την άμεση ανταπόκρισή της και τη διαβεβαίωσε ότι “η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού θα στηρίξει κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία προκειμένου να τεθούν σε άμεση εφαρμογή διορθωτικά μέτρα”.

“Μέτρα που θα αποκαταστήσουν στρεβλώσεις και αδικίες που έχουν προκύψει από τη λειτουργία του νέου συστήματος καταβολής των μονογονεϊκών επιδομάτων. Εχουμε υποχρέωση να αφουγκραστούμε την αγωνία χιλιάδων μονογονιών που τη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο της κρίσης έχουν περιέλθει σε κατάσταση πραγματικής απόγνωσης. Από την πλευρά μας, ενθαρρύνουμε την Κυβέρνηση και ασκούμε κάθε δυνατή πίεση, εντός και εκτός Βουλής, προκειμένου να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις που θα θέσουν τέρμα στις στρεβλώσεις και αδικίες που προκάλεσε η εφαρμογή του νέου συστήματος καταβολής των μονογονεϊκών επιδομάτων”, είπε ο κ. Μητσόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα