Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

07:42 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης από σήμερα ως την Παρασκευή 20 Ιουλίου.

Κατά την επίσκεψη του στη Λευκωσία, η οποία είναι και το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως Πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Μεϊμαράκης, θα έχει συναντήσεις

με όλη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 38 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ΙΙ, ενώ θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων: Νίκο Αναστασιάδη (ΔΗΣΥ), Άντρο Κυπριανού (ΑΚΕΛ), Μάριο Καρογιάν (ΔΗΚΟ), Γιώργο Βαρνάβα και Κωστή Ευσταθίου (Α΄& Β΄ Αντιπρόεδρο Κ.Σ. ΕΔΕΚ) Δημήτρη Συλλούρη (ΕΥΡΩΚΟ) και Ιωάννα Παναγιώτου (Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών).

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων με την Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων με τον τίτλο «Πανόραμα Αγνοουμένων» και θα παρευρεθεί στην εκδήλωση για την καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974 στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα επισκεφτεί επίσης το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, όπου και θα συμμετάσχει στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και στη δέηση υπέρ υγείας και ανευρέσεως αγνοουμένων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα συναντηθεί ακόμα με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, την Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων και την Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων και πριν αναχωρήσει από τη Λευκωσία θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και θα επισκεφτεί τα Φυλακισμένα Μνήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα