Ερτούγ: Δεν αρνηθήκαμε βοήθεια για την πυρκαγιά στην Κυθρέα, όπως δήλωσε ο Χριστόφιας

00:02 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, Οσμάν Ερτούγ, σε γραπτή ανακοίνωση διαψεύδει ότι το ψευδοκράτος αρνήθηκε βοήθεια που προσφέρθηκε να στείλει η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην κατεχόμενη Κυθρέα, μεταδίδεται από τα κατεχόμενα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι «προτείναμε να στείλουμε πυροσβεστικό ελικόπτερο αλλά αρνήθηκαν».

Αναφέρεται επίσης ότι η φωτιά, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή το απόγευμα, 15

Ιουλίου τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα της ίδια μέρας με ελικόπτερα από την Τουρκία και τις βρετανικές βάσεις, τα οποία ενίσχυσαν τα μέσα πυρόσβεσης του ψευδοκράτους. Οι Ε/κ, προστίθεται, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν λίγο πριν από τις 18.00 το απόγευμα και η τ/κ πλευρά τους ευχαρίστησε αναφέροντάς τους ότι η πυρκαγιά ήταν υπό έλεγχο.

Ο κ. Ερτούγ προσθέτει ότι παρόμοια προσφορά ήρθε από τα Ηνωμένα Εθνη στις 20.30 της ίδιας ημέρας και δόθηκε η ίδια απάντηση.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις από τον Πρόεδρο Χριστόφια, αποσκοπούν σε πολιτική εκμετάλλευσης ενός ανθρωπιστικού θέματος, προσθέτοντας ότι η προσφορά έγινε πολύ αργά και αφού ανακοινώθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια ότι η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο, οπότε όπως είπε, «η ειλικρίνειά της συγκεκριμένης πρότασης είναι υπό αμφισβήτηση».

Ο κ. Ερτούγ υποστήριξε επίσης ότι ο Ντερβίς Ερογλου είχε τηλεφωνήσει στον Πρόεδρο Χριστόφια αμέσως μετά την έκρηξη στο Μαρί και προσέφερε βοήθεια από την πρώτη στιγμή, την οποία ο Πρόεδρος Χριστόφιας αρνήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα