Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ο Σαμαράς

08:03 4/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, φτάνει στις 9:00 το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στις 10:00 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και στις 11:00 με τον πρωθυπουργό Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρόγραμμα προβλέπει την πραγματοποίηση της διυπουργικής συνάντησης στις 12:00 και τις δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών στις 13:00. Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, ενώ στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς

θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.

Παράλληλα, με τη συμμετοχή 100 ελληνικών επιχειρήσεων και 200 τουρκικών, παρουσία των πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί, στην Κωνσταντινούπολη, επιχειρηματικό φόρουμ, με το μήνυμα «η ανάπτυξη περνάει μέσα από την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια».

Κατά τις επαφές θα υπογραφούν περίπου 20 συμφωνίες, πρωτόκολλα και μνημόνια σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών στις δύο χώρες. Οι συμφωνίες θα αφορούν τους τομείς των μεταφορών, της υγείας, του τουρισμού, της λαθρομετανάστευσης, ενώ θα υπογραφούν πρωτόκολλα μεταξύ των δύο Γενικών Γραμματειών Τύπου, των δύο ινστιτούτων μετρολογίας και μεταξύ της ΕΡΤ και της αντίστοιχης ΤΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα