Στη Κύπρο μεταφέρθηκε Ρουμάνος ύποπτος για ληστεία 100 χιλιάδων ευρώ στο Μαζωτό

12:07 1/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ρουμάνος ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ως ύποπτος για ληστεία εναντίον 60χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης στο Μαζωτό, μεταφέρθηκε την Τετάρτη στη Κύπρο και εναντίον του αναμένεται να καταχωρηθεί υπόθεση στο Δικαστήριο. Ελληνοκύπριος ο οποίος βοήθησε τον ύποπτο να διαφύγει στη Ρουμανία μέσω κατεχομένων αναζητείται από την Αστυνομία με την κατηγορία της συνέργιας μετά τη διάπραξη αδικήματος.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της

Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι στις 3 Δεκεμβρίου 2012, 60χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία πως άγνωστοι του επιτέθηκαν και τον κτύπησαν στο κεφάλι, όταν έβγαινε από το αυτοκίνητο του το οποίο είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι του στο Μαζωτό. Ο 60χρονος ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι στο αυτοκίνητο του υπήρχαν τσάντες με τις εισπράξεις του Σαββατοκύριακου που ανέρχονταν, σύμφωνα με τον ίδιο, γύρω στις 100 χιλιάδες ευρώ, τις οποίες αφού πήραν οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή.

Πρόσθεσε ότι τις φωνές για βοήθεια του 60χρονου άκουσαν γείτονες οι οποίοι έτρεξαν και κατάφεραν να ανακόψουν τον ένα εκ των δύο υπόπτων, 29 χρόνων Ρουμανικής καταγωγής, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον δεύτερο ύποπτο.

Ο κ. Χρήστου είπε ότι ο Ρουμάνος «ανακρινόμενος από την Αστυνομία παραδέχθηκε τη διάπραξη του αδικήματος και καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε φυλάκιση δύο χρόνων».

Από τις έρευνες της Αστυνομίας διεφάνη ότι ο δεύτερος ύποπτος επίσης Ρουμάνος «κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό μέσω κατεχομένων. Η Αστυνομία εξέδωσε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και πριν από πέντε περίπου μέρες εντοπίστηκε στη χώρα του και συνελήφθηκε. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στη Ρουμανία και μετέφεραν τον ύποπτο στην Κύπρο. Ανακρινόμενος παραδέχτηκε τη διάπραξη του αδικήματος και αναμένεται εντός των ημερών να καταχωρηθεί εναντίον του υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας».

Στη κατάθεσή του, συνέχισε ο κ. Ανδρέου «ο ύποπτος κατονόμασε ελληνοκύπριο ο οποίος τον βοήθησε να διαφύγει στη Ρουμανία μέσω κατεχομένων και εναντίον του διερευνάται υπόθεση συνεργίας μετά τη διάπραξη του αδικήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα