Στεφάνου: Στοχευμένη πολιτική για φυσικό αέριο

16:01 15/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ότι έχουμε πετύχει στον τομέα του φυσικού αερίου, το έχουμε πετύχει λόγω της στοχευμένης πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ερωτηθείς πότε θα γίνει ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης σε σχέση με το φυσικό αέριο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι παρά τις προκλήσεις και τις απειλές της Τουρκίας, «μέχρι τώρα ό,τι έχουμε πετύχει στον τομέα του φυσικού αερίου, το έχουμε πετύχει λόγω της πολύ συγκεκριμένης, στοχευμένης πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση και του καλού σχεδιασμού καλό σχεδιασμό και των προσεκτικών κινήσεων

που γίνονται».

«Ετσι θα συνεχίσουμε. Και αυτό αφορά και στο δεύτερο γύρο αδειοδότησης», είπε και πρόσθεσε πως «ό,τι γίνεται, γίνεται στη βάση των Νόμων και των Κανονισμών τόσο της Κύπρου όσο και της ΕΕ».

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «είναι γνωστό ότι έχουν κατατεθεί τα έγγραφα και αναμένεται η δημοσιοποίηση αυτών των εγγράφων στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ για να ξεκινήσει η περίοδος της κατάθεσης των συγκεκριμένων προτάσεων των εταιρειών».

«Εκεί θα δούμε πραγματικά ποιο είναι το ενδιαφέρον και πόσο οι εταιρείες θέλουν να διεκδικήσουν τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ», είπε.

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε, «συμβουλεύεται και εργάζεται μαζί με εμπειρογνώμονες και ειδικούς που έχουν τεράστια εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα και με αυτό τον υπεύθυνο τρόπο θα συνεχίσουμε χωρίς πολλά λόγια, χωρίς πολλές δηλώσεις».

Κληθείς να αναφερθεί στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «με τη δημοσιοποίηση των εγγράφων ακολουθεί μια τρίμηνη περίοδος κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων. Αυτές οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, η σύνθεση της οποίας προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία».

Στη συνέχεια, κατέληξε, «θα καταρτιστεί ένας κατάλογος τελικής επιλογής (short list), θα δοθεί στην αρμόδια Υπουργό, θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με απευθείας διαπραγματεύσεις και όταν ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα