Μαζική φυγή Ελληνοποντίων από την Πάφο

15:56 15/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι άνθρωποι που κάποτε έφθασαν μαζικά στην Πάφο και αποτέλεσαν τον πυρήνα ανάπτυξης της πόλης, σήμερα φεύγουν μαζικά, αφού η οικονομική κρίση δεν τους επιτρέπει να ελπίζουν ούτε ακόμη και σε μια απλή επιβίωση. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ελληνοποντιακού συλλόγου στην Πάφο Ραούλ Τσαχίδη, καθημερινά δεκάδες οικογένειες Ελληνοποντίων εγκαταλείπουν την πόλη.

Οι ομογενείς που απασχολούνταν κατά κύριο λόγο στους τομείς των οικοδομών και του τουρισμού, που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν είτε στην

Ελλάδα είτε σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Δυστυχώς, ανέφερε ο κ. Τσαχίδης η κρίση έχει εξαπλωθεί και στις χώρες αυτές γι’ αυτό πολλοί από αυτούς που είχαν εγκαταλείψει την Κύπρο είναι σε απόγνωση, αφού ούτε εκεί έχουν βρει δουλειά. Κάποιοι άλλοι μάλιστα εργάζονται κατά διαστήματα σε Λευκωσία ή Λεμεσό και όταν σταματήσουν οι δουλειές τους εκεί, έρχονται πίσω στην Πάφο εν αναμονή νέων πρόσκαιρων ευκαιριών απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον Ραούλ Τσαχίδη, μέχρι στιγμής έχουν εγκαταλείψει την Πάφο πάνω από 4 χιλιάδες Ελληνοπόντιοι, οι οποίοι είχαν φθάσει στην πόλη τα τελευταία πέντε με δέκα χρόνια και δεν είχαν προλάβει να αποκτήσουν δική τους στέγη. «Σε σταθερή βάση παραμένουν στην Πάφο 7.000 Ελληνοπόντιοι, οι οποίοι ουσιαστικά λογίζονται πλέον ως Κύπριοι, έχοντας και αυτοί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άλλοι Κύπριοι», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα