Στα κατεχόμενα ο νέος διοικητής των κατοχικών δυνάμεων

18:11 14/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με ειδική πτήση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έφτασε σήμερα στα κατεχόμενα ο νέος διοικητής των κατοχικών δυνάμεων, Τούρκος Αντιστράτηγος, Ισμαήλ Σερντάρ Σαβάς, ο οποίος αμέσως μετά την άφιξή του είχε διαδοχικές συναντήσεις με την τ/κ ηγεσία.

Την πεποίθηση ότι θα βρίσκονται πάντα σε διάλογο και συνεργασία εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου κατά τη συνάντησή του με τον Σαβάς, στην οποία παρόντες ήταν επίσης ο διοικητής των λεγόμενων δυνάμεων ασφαλείας, Τούρκος Υποστράτηγος, Μπακί Καβούν, ο διοικητής της 39ης μεραρχίας, Τούρκος Υποστράτηγος, Ιμπραχήμ Γιλμάζ και ο Υποστράτηγος Ιλχάν

Ταλού που συνεχίζει ως διοικητής της 28ης μεραρχίας, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.

Ο κ. Ερογλου είπε ότι ο κ. Σαβάς είχε υπηρετήσει και παλαιότερα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην 28η μεραρχία και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που θα παραστούν από κοινού στις εκδηλώσεις για τη δεύτερη φάση της εισβολής.

Ο Αντιστράτηγος Σαβάς εξέφρασε ικανοποίηση για την συμβολή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην «ασφάλεια» του ψευδοκράτους. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του γιατί 3 χρόνια μετά την ολοκλήρωση των καθηκόντων του στην 28η μεραρχία επέστρεψε και πάλι στην κατεχόμενη Κύπρο.

«Είναι σαν να γύρισα στη φωλιά μου». Στόχος του, είπε, από τα νέα του καθήκοντα είναι η διασφάλιση της ασφάλειας, της ευμάρειας, της ενότητας του ψευδοκράτους.

Η νέα τουρκική ηγεσία του κατοχικού στρατού είχε συνάντηση με τον «πρωθυπουργό» Ιρσέν Κιουτσιούκ και τον “πρόεδρο” της ψευδοβουλής, Χασάν Μποζέρ και όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα δεν έγιναν δηλώσεις μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα