Σοβαρότητα και υπευθυνότητα ζητά η ΣΥΤΥΡΙΚ

19:18 23/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΣΥΤΥΡΙΚ αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωσή της, ότι με βάση την τελεσίδικη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ και έχοντας εις γνώση τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου για παραίτηση, απαιτείται «σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τo Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε την Παρασκευή 20/9/2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ για την τελική του απόφαση για μείωση του προϋπολογισμού

του ΡΙΚ για το 2014 κατά τουλάχιστον 6,0 εκ. ευρώ, δηλαδή από 33,5 εκ. σε 27,0 εκ. ενώ το ύψος της χορηγίας του Υπουργείου Εσωτερικών προς το ΡΙΚ δεν θα υπερβεί τα 24,3 εκ.

Η ΣΥΤΥΡΙΚ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «στη σχετική επιστολή του Υπουργείου, παρατίθενται οδηγίες για τροποποιήσεις (περικοπές) σε συγκεκριμένα κονδύλια του προϋπολογισμού».

Προσθέτει ότι «η Γενική Διεύθυνση ενημέρωσε τις συντεχνίες ότι το θέμα θα συζητηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεδρία που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 24/9/2013, έτσι για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης του προσωπικού, ζητήσαμε την εν λόγω επιστολή από τη Διεύθυνση του ΡΙΚ αλλά μας αρνήθηκαν λόγω της εμπιστευτικότητας του εγγράφου. Η απόφαση τους είναι σεβαστή».

Ωστόσο, αναφέρει η ΣΥΤΥΡΙΚ, «σε δημοσίευμα της, η εφημερίδα ‘Χαραυγή’ την Κυριακή 22/9/2013 αναφέρεται σε μια σειρά από θέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών επί συγκεκριμένων κονδυλίων» και διερωτάται η Συντεχνία «μήπως αυτό το δημοσίευμα αποκαλύπτει τις θέσεις του εμπιστευτικού εγγράφου;».

Απευθύνει έκκληση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ «στη συνεδρία της Τρίτης να εξετάσει το θέμα, να μας απαντήσει και να μας δώσει εξηγήσεις».

«Τέλος, με βάση την τελεσίδικη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ και έχοντας εις γνώση τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου για παραίτηση, ήρθε η ώρα των πράξεων. Ήρθε η ώρα όπου απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα», αναφέρει η ΣΥΤΥΡΙΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα