«Σώστε το Ηνωμένο Βασίλειο», λέει ο Κάμερον ενόψει του σκωτσέζικου δημοψηφίσματος

17:36 7/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Έκκληση στους υπόλοιπους Βρετανούς να πουν στους κατοίκους της Σκωτίας να απορρίψουν την ανεξαρτησία, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στην πρώτη σαφή δημόσια τοποθέτησή υπέρ του «όχι» στο σχετικό δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κάμερον είπε ότι δεν μπορεί να αντέξει να δει τη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου. «Οι υποστηρικτές της ένωσης έχουν επτά μήνες για να σώσουν την πιο σπουδαία χώρα στην ιστορία».

Σε μια αρκετά

συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία στο χώρο του Ολυμπιακού Πάρκου στο ανατολικό Λονδίνο, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σκωτσέζικη καταγωγή των προγόνων του και είπε ότι το δημοψήφισμα είναι «προσωπική υπόθεση» γι’ αυτόν.

Ωστόσο, ο Πρώτος Υπουργός της τοπικής κυβέρνησης και ηγέτης του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος Άλεξ Σάλμοντ, ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, χαρακτήρισε τον κ. Κάμερον «μεγάλο φοβητσιάρη» λόγω της άρνησης του πρωθυπουργού να τον αντιμετωπίσει σε τηλεοπτικό debate.

Ο κ. Σάλμοντ επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τον κ. Κάμερον για την τηλεοπτική αντιπαράθεση επιχειρημάτων πριν από το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου, «αντί να δίνει το κήρυγμά του στους Σκωτσέζους ψηφοφόρους από τον Όλυμπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα