Σόιμπλε: Υπό την εποπτεία της τρόικας η βοήθεια προς ισπανικές τράπεζες

17:52 11/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε τη Δευτέρα ότι η βοήθεια, δισεκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκε στις ισπανικές τράπεζες, ύστερα από αίτημα της Μαδρίτης, θα πρέπει να επιβλέπεται από Ευρωπαίους αξιωματούχους και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ερωτηθείς κατά πόσον η Ισπανία θα αποφύγει την παρακολούθηση της διάσωσης, σε αντίθεση

με τις προηγούμενες συμφωνίες διάσωσης όπως της Πορτογαλίας, Ιρλανδίας και Ελλάδας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε: “Οχι, θα υπάρξει τρόικα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που βεβαίως θα παρακολουθεί ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται”.

“Αλλά αυτό είναι μόνο για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα. Αυτή είναι η διαφορά”, πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιόφωνο.

“Ενώ η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα είναι κάτω από προγράμματα μακροοικονομικής προσαρμογής, είναι σημαντικό να παρακολουθούνται… η Ισπανία δεν το χρειάζεται αυτό”, σημείωσε.

“Αυτό αφορά τις ισπανικές τράπεζες, όχι την ισπανική δημοσιονομική πολιτική… γιατί σε αυτό το σημείο, η Ισπανία είναι στο σωστό δρόμο”, συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε.

“Αλλά η αναδιάρθρωση του ισπανικού τραπεζικού τομέα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ξεχωριστής διαπραγμάτευσης και πρέπει να παρακολουθούνται για να διασφαλιστεί ότι (το πρόγραμμα) θα εφαρμόζεται”, κατέληξε ο κ. Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα