«Σκανδαλώδης και αισχρή» η ταινία

10:32 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με αυστηρούς χαρακτηρισμούς για την ταινία κατά του προφήτη Μωάμεθ, που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, παρενέβη χθες ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

Στο Πακιστάν σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία.

Η αντι-ισλαμική ταινία που έχει προκαλέσει οργή στον μουσουλμανικό κόσμο είναι «σκανδαλώδης και αισχρή», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού. Η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα, που πρέπει να προστατεύεται, με την προϋπόθεση ότι δεν πλήττει τις πεποιθήσεις και τις αξίες των άλλων, είπε

ο γενικός γραμματέας ενώπιον δημοσιογράφων στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πακιστανοί αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ για την περιβόητη ταινία για τον Μωάμεθ. Ακουστήκαν αληθινά πυρά και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσει τους περίπου 1.000 διαδηλωτές. Η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε τη συνδρομή του στρατού.

Η ηθοποιός Σίντι Λι Γκαρσία που εμφανίζεται στην ταινία άσκησε μήνυση στους παραγωγούς της, ενώ ζήτησε από τη δικαιοσύνη να διατάξει την απόσυρση του βίντεο από το YouTube. Η ίδια δήλωσε ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής της και ότι ο σκηνοθέτης, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε ανήκει σε ριζοσπαστική κοπτική χριστιανική ομάδα και ονομάζεται Νακούλα Μπασελί Νακούλα, την εξαπάτησε λέγοντάς της ότι έκανε μια ταινία περιπέτειας για τους αρχαίους Αιγύπτιους.

Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκδίδοντας μια νέα προειδοποίηση έπειτα από δεκάδες διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα αυτή κατά των Δυτικών και οι οποίες, σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα