Γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Μέρα Ειρήνης

09:13 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, κυρίως από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και την τοπική κοινωνία, διοργανώνονται σήμερα για να τιμηθεί η 21η Σεπτεμβρίου, που γιορτάζεται παγκόσμια ως η Παγκόσμια Μέρα Ειρήνης. Καθιερώθηκε το 1981 από τα Ηνωμένα Εθνη με στόχο να διαδώσει τα ιδανικά της ειρήνης, της συμφιλίωσης και της μη βίας ανάμεσα στα έθνη.

Στην Κύπρο, μεταξύ άλλων, το  Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης και τα Κινήματα Ειρήνης Κύπρου,

Ελλάδας και Τουρκίας διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Υπάτη Αρμοστεία της Βρετανίας, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα για αποχώρηση των Βάσεων. Θα ακολουθήσει πορεία και εκδήλωση στο δημόσιο κήπο Λευκωσίας.

Σε μήνυμά του ο ΓΓ των ΗΕ Μπαν Γκι- μουν καλεί τον κυπριακό λαό να κάνει πάθος την επίτευξη της ειρήνης και όχι απλώς προτεραιότητα, να βελτιώσει την ασφάλεια όλων των εκτοπισθέντων και να βοηθήσει στην πρόληψη αναβίωσης παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ΓΓ τονίζει ότι σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως καλούνται να τιμήσουν τη Διεθνή Ημέρα διδάσκοντας την ειρήνη και συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού στην εκδήλωση μη βίαιων συμπεριφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα